Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsza informacja

Ile czasu zajmuje kupno mieszkania

Polecane posty

Gość pierwsza informacja

Sasiedzi sprzedaja mieszkanie i chcialabym je kupic. Chcialabym sie dowiedziec ile przecietnie zajmuje kupno mieszkania, od kogos znajomego czyli odpada szukanie, nikt w tym mieszkaniu juz nie mieszka. Poradzcie kochani

Gość gość
Idziesz do nich, mówisz że kupujesz, idziecie do notariusza, ten mówi jakie dokumenty potrzebne, ustalacie termin podpisania aktu notarialnego i już. To OK. 2tygodnie, wypis z sądu, może coś z us, ze starostwa.

Gość pierwsza informacja
Dzieki za odpowiedz. A czy takie rzeczy tylko osobiscie sie zalatwia czy moge kogos upowaznic do dzialania w moim imieniu?

Gość gość
Możesz się dogadać z sąsiadami tylko trzeba pamiętać, żeby sprawdzić wszystkie prawne i papierkowe rzeczy, żeby potem nie było jakiejś wtopy. Mi to ogarnął home broker bo kupowałam mieszkanie z ich ogłoszenia więc sami to sprawdzili, nie znam się niestety na tych rzeczach ale jak masz zamiar sama je zakupić bez pośrednika to lepiej znajdź osobę która ogarnia takie rzeczy żeby Ci pomogła. Ja już raz prawie kupiłam mieszkanie sama i okazało się, że w mieszkaniu były zameldowane jakieś inne osoby i potem byłby problem...

Gość gość
Dokładniej trzeba sprawdzić księgę wieczystą i kwestię gruntów na jakich stoi budynek. No i koniecznie to zameldowanie

wszystko zależy od Twoich możliwości czasowych, jeśli szukasz sama może to trochę potrwać, jeśli z pośrednikiem będzie szybciej. Ja jestem dowodem na to sama długo szukałam mieszkania i to bez większych efektów, jak zdecydowałam się na Home Broker jako pośrednika to moje poszukiwania nagle przyśpieszyły :)

sama szukałam 3 może 4 lata. U pośrednika trwało to jedną wizytę. Może miałam szczęście, ale na pierwszym spotkaniu przedstawiono mi ofertę, na którą się zdecydowałam.