Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mam słuszne zastrzeżenia do niani

Polecane posty

Gość gość

Kurdę. Znalazłam fajną niańkę, w miarę tanio zadowolona byłam z niej. na początku zaznaczyła, że nie chce abym mątowała kamerki, no ok, zgodziłam się, ma prawo. ale tak się zastanawiam teraz czy dobrze zrobiłam. dziecko jest jakieś inne odkond ona u nas pracuje. stał się taki jakby bardziej ospały, mniej się cieszy ze wszystkiego. zauważyłam u niego na ciele obtarcia, jakieś siniaki też. Mam jakieś swoje podejrzenia, ale póki co nie ma jakichś wyraźnych sygnałów, żeby coś z tą niańką był nie tak. nie wiem sama. Myślicie, że mogę mieć podstawy do podejrzewania jej o to, że się źle zajmuje moim synem?

Gość gość
mam słuszne zastrzeżenia co do twojej ortografii. jeśli chcesz by ktoś cię potraktował poważnie, najpierw popracuj nad tym.

Gość gość
mozesz jak najbardzij miec zastrzezenia, jezeli dziecko jest male nie masz pewnosci co do zadnej niani chocby byla nie wiadomo jak mila w stosunku do ciebie, zaintaluj kamerki dyskretniem tylko dla wlasnej informacji, i potem to co zobaczysz na filmie tez zachowaj tylko dla siebie, jezeli dziecko jest male i nie potrafi mowic, zauwazasz zmiany w zachowaniu i siniaki prosze nie ignoruj tego, musisz miec pewnosc ze twoje dziecko jest w dobrych rekach, ty jestes matlka i widzisz zmiany w zachow prosze nie ignoruj, kamerki niewiele kosztuja i niania nie bedzie wiedziec o ich istnieniu a ty bedziesz miala pewnosc chocby jakis okres dopuki nie zobaczysz co sie naprawde dzieje

Gość gość
wiesz nianka nic ci nie powie ani sie nie przyzna a ty masz podejrzenia to powinnas reagowac to twoje dziecko

Gość gość
zainstaluj dyskretnie kamerki

Gość gość
ja bym od razu reagowała gdybym widziała ze dziecko sie zmieniło:/

ja bym po cichu zainstalowała kamerki nic jej nie mowiąc, wtedy bedziesz wiadziała co i jak. ja to bym chciała mojemu do przedszkola kamerke dać ;)

Gość gość
opowiem ci przypadek taki gdzie kobieta chora na schizofrenie nie leczaca sie podjela prace opiekunki nad babcia babcia miala demencje starcza i niewiele kontaktowala, kobieta na zewnatrz do rany przyloz zreszta gdyby bylo inaczej syn by takiej nie zatrudnil, za zamknietymi drzwiami bila babcie i glodzila, nie bede opowiadac szczegolow, w kazdym razie tragedia, dodam jeszcze ze tej pacjentce odebrano dziecko wlasnie z powodu znencania sie, znam ten przypadek ze swojej pracy nie bede zdradzac szczegolow tylko ogiolnikowo, w kazdym razie musisz byc bardzo ostrozna zatrudniajac osoby z ogloszenia, inaczej gdy jest to znajoma kolezanka lub rodzina ,z obcymi bardzo ostrozenie, jestem za kamerkami

Gość gość
w przedszkolu opiekunki, nauczycielki nie sa sam na sam z dzieckiem, tam jest cala ekipa ludzi i to zupelnie inna bajka jednak w domu sam na sam i to jeszcze z malutkim dzieckiem ktore niec nie powie bardzo trzeba uwazac z tymi opiekunkami

Gość gość
montuj kamerki i się wcale nie zastanawiaj nad tym bo potem mozesz tego żałować jak się coś Twojemu dziecku stanie !!!

Gość gość
Kurdę, dzięki. Są 2 plusy tej niani. Nie bierze dużo, zgadza się na nienormowaną pracę. No i wszystko jej odpowiada, że czasem trzeba obiad zrobić czy pranie. Niechciałabym z tego rezygnować.

Gość gość
no ale dobro dziecka jest najwazniejsze

Gość gość
Nom wiadomo, że dziecko najważniejsze. Ale nasza sytuacja jest nieciekawa finansowa i dlatego piszę o tych plusach.

Gość gość
A moze niania tak fajnie organizuje dziecku czas, ze jest zmeczone? A Ty odbierasz to jako ospalosc. Siniaki.... a jakie dziecko ich nie ma? Cyba, ze Ty z tych, ktore traktuja dziecko jak by bylo ze szkla. Ile dziecko ma lat? Co samo mowi o niani?

Gość gość
Nie mówi nic. Ma 20 m-cy.

Gość gość
No to niech ci leje dzieciaka,ale za to w zamian będziesz miała zrobiony obiadek i pranie:O

Gość gość
Z tym obiadem to przegielas. to jest niania, czy pomoc domowa w koncu? I jak piszesz za mala kase, to glupia jest, ze sie godzi. Masz moze wyjasnienie siniakow-jak niania robi obiad, to sila rzeczy nie ma oczu naokolo glowy. Ile dziecko ma lat? A moze ospaloscia reaguje na Wasz brak, co? Niania moze byc fajna, ale nikt dziecku rodzicow nie zastapi. Ile Was w domu nie ma, skoro ona obiad musi podac i pranie zrobic?

Gość gość
chcesz byc fair? Powiedz jej, ze montujesz kamerki i po problemie, Ty bedziesz miala wglad w jej kompetencje, a ona przed kamera przeciez Ci dzieciaka nie zleje.

Gość gość
chamica grosze placi , jeszcze kaze jej prac i gotowac i dzieciakiem sie zajmowac co za kretynka

Gość gość
Ja jestem kelnerką i pracuję co 2 dzień, więc raczej ciężko z obiadem, nie? Partner też pracuje do późna w tygodniu.

Gość gość
to nie nianki problem ze nie masz czasu kretynko

Gość gość
A z laski swojej ciezko Ci zrobic obiad na dwa dni, gdy masz wolne? Skoro sama nie ogarniasz, to sie nie dziw, ze gdy opiekunka walczy z zarciem i pranie wiesza, to 20 miesieczne dziecko moze sie poobcierac, czy nabic siniaka.

Gość gość
ile jej placisz na godzine

Gość gość
Nie dziw sie, ze dzieciak osowialy, mowic nie umie, brakuje mu rodzicow i odreagowuje w ten sposob.

Gość gość
Płacę jej 9 zł/h. Obiad gotuje czasem. Pranie robi czasem.

Gość gość
Jasne, juz wierze, marna prowokacja. No chyba, ze Ty dupa zarabiasz w tym barze.

Gość gość
ja zostawialam dziecko z jedna niania, byla fajna, tez jej nie przeszkadzal nienormowany czas pracy, byla ogarnieta, potrafila sobie w domu znalezc co potrzeba, dzieci nakarmic, nawet nie proszona robila jakis domowy obiad, i bylo tak fanie dopoki nie zostawila mojego malego synka na dwie godziny samego w domu, dzieki Bogu nic sie nie stalo ale ja potem nie moglam sie uspokoic przez dluzszy czas, musialam wziac kilka tygodni urlopu, Droga mamo, tu chodzi o bezpieczenstwo Twjego dziecka, naprawde chcesz go zostawiac z byle kim bo tanio i wygodnie?

Gość gość
Zarabiam 12 zł/h + napiwki, których czasem uzbiera się 10 zł czasem 100. Co Cię tak dziwi- to i tak najniższa stawka jaką sobie zarzyczyła niania.

Gość gość
Popytaj sasiadow , kto jak kto ale sasiedzi wiedza wszystko Poza tym ja bym o kazdego siniaka pytala , skad jak itd , nie z pretensjami tylko po prostu co sie stalo A co do gotowania obiadow to tez uwazam , ze to nie jest dobry pomysl , wychodzi na to ze niania nie ma 5 minut przerwy , sorry , ale to jest meczaca praca i ona tez musi odetchnac , dzieki temu lepiej zajmie sie dzieckiem .