Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu jakis student medycyny ,lekarz albo pielegniarka wejdzcie blagam

Polecane posty

Gość gość

nie znam sie na tym a potrzebuje info blagam powiedzcie mi kochani czy opis tomografii typu: rozpoznanie :nowotwór zawsze oznacza nowotwór zlośliwy?i wyrok smierci?? moze ktos tu sie zna na tych opisach tomografii?:(

Gość studentka medycyny5
a jak dokładnie brzmi opis?

Gość gość
Nie. Nowotwór może być złośliwy albo nie. Trzeba zrobić biopsje i okreslić charakter zmiany. Nowotwór to coś co wyrosło chociaż nie powinno i tyle. Nie martw się.

Gość gość
Nie, może to być cokolwiek, opis oznacza tylko, że jest coś czego być nie powinno. Dopiero dalsze badania wykażą co to takiego. Bądź dobrej myśli

Gość gość
tak to prawda zawsze zlosliwy jest rak a nowotwor nie musi :classic_cool:

Gość gość
kochani dziekuje..ale czemu nie napisali na przyklad :podejrzenie nowotworu...tylko nowotwór?:(:( a dalej jest napisane cos torbiel lita 8 czy 7 cm.. i pytajniki same.. i do biopsji wskazanie:(:(

Gość gość
martwie sie bardzo.... chodzi o osobe mi bliską:( nie pocieszajcie mnie tylko walcie prawde prosto z mostu.. czemu tak napisali prosto z mostu ,ze to nowotwór ,skoro teraz ta osoba sie zamartwia tym cholernie..i przez to może umrzeć..nie mogli napisac tego inaczej?? skoro tak napisali to pewie jest to najgorsze:( biopsje kazali robić:(:( az się cala trzęse ze stresu..

Gość gość
Kurwa mojej matce trzy razy mówili ze ma nowotwór w cyckach i zawsze po wycięciu się okazywało ze to niezlosliwy

Gość gość
Autorko sKoro napisali NOWOTWÓR ,to przykro mi ale to nie jest dobrze:( Wiem po sobie ,bo mąż mial zlosliwego raka z przerzutami ,a napisali w karcie po tomografi PODEJRZENIE NOWOTWORU. A skoro tobie napisali NOWOTWÓR ,a nie podejrzenie JEGO..TO JEST TO NOWOTWÓR NA PEWNO :(PRZYKRO MI BARDZO.TRZYMAJ SIĘ!!!!!

Gość gość
ale twoja matka moze nie miała napisane prosto z mostu ,ze rozpoznanie:nowotwór:(:(

Gość gość
moze taki skrot myslowy nie chcialo im sie pisal filozofowac to rzucili haslo

Gość gość
a moze ma ktos w rodzinie lekarza i zapyta dla mnie?? bardzo prosze.. chyba ,ze siedzi tu jakis student medycyny,w co wątpię:(

Gość gość
Nie słuchaj lekarzy,oni straszą na zapas i prawie nigdy nie maja racji

Gość gość
w tym przypadku lekarze nic mi nie mowili tylko z opisu wynika wszystko:(:( jest napisane nowotwór więc rycze..bo co robic??

Gość gość
Dziewczyno. napisali nowotwór, bo jest nowotwór: coś wyrosło. Ale to nie znaczy, że rak. Zrozum to!

Gość gość
Nowotwór, czyli jakiś nowo powstały twór, którego nie powinno być. Torbiel może być jak najbardziej nowotworem (jest to patologia, zmiana, zaburzenie narządu), jednak da się to usunąć. Niepotrzebnie czytasz w internecie, można się tylko nakręcić. ;) Poczekajcie do wizyty u lekarza!

Gość gość
Kochana pisałam ci na ostatnim temacie ze nowotwór może być łagodny i nie musi być złośliwy .trzymaj kciuki żeby biopsja babci wyszła dobrze

Gość gość
dziękuje :(:( ale ja płacze i babcia tez bo babcia czytala ten opis i placze bo ona jest stara i jak slyszy rak albo czyta to wie ze koniec..:(nie rozumie ,że moze sie ja da jeszcze ratować..:(

Gość gość
Powiedz babci, że w jej wieku nowotwory rozwijają się bardzo powoli, bo metabolizm jest słaby. Umrze ze starości, a nie na raka. I poczytaj sobie o leczeniu sodą oczyszczoną oraz naftą. Moja znajoma sodą narośl na wątrobie w ciągu kilku tygodni.

Gość gość
*usunęła

Gość gość
ale jak sodą???:( pic sode???

Gość studentka medycyny9087
Jak to mój pan profesor powiedział "Nowotwór to wszystko co nowego nam wyrośnie a co dalej z tego będzie to jeden Bóg wie" Nie martw się więc :)

Gość gość
Z tą sodą to jest prawda. Nie wiem jak dokładnie w ten sposób się leczy. Najlepiej na fejsbuku zapisz się do jakiejś grupy o homeopatii czy tam naturalnych sposobach leczenia nowotworów. Zapytaj. Na pewno ktoś coś doradzi. :)

Gość m ądralIa
"Nowotwór, nieprawidłowy i nadmierny rozrost tkanki ustroju, nieskoordynowany z pozostałymi tkankami, trwający mimo ustąpienia czynnika, który go wywołał i nie reagujący na naturalne mechanizmy regulacyjne organizmu". Z tymi nowotworami to nastraszyli ludzi i teraz się każdy boi przez to gadanie w telewizji :o Kiedyś też to ludzie mieli, ale nie było tej histerii, programów antynowotworowych i innych cudów na kiju i był spokój

Mówię przecież że nowotwory to całkiem normalna rzecz. Każdy zdrowy człowiek na ich dziesiątki/tysiące itd.

Gość gość
kochani a czy jak sie okaze po biopsji jaki to rak to co robic..musze szukac onkologa na wlasna reke babci..?czy jak? teraz jak wyszla ze szpitala to musi czekac na te biopsje 2 tygodnie aż..czy do tego c zasu powinno sie jeszcze isc do jakiegos lekarza i skonsultowac..czy tylko to co w szpitalu powiedzieli ii wykazal tomograf jest słuszne i mamy czekac na wyniki biopsji?

Gość gość
a czemu biopsji nie zrobili od razu w szpitalu ? coś się ta twoja historii nie składa

Konsultacja bez pełnej diagnozy nic nie da. Ale jak już będzie po badaniu histpat to warto zasięgnąć wiedzy od dobrego onkologa.

Gość gość
przestań świrować i zakładać tysiące tematów bez wypisu i wyniku biopsji nie masz co gdybać i pytać o diagnozę i rokowania twoja babcia jest w takim wieku że może umrzeć na cokolwiek choćby jutro lub na nowotwór za 1,5 roku powinniście dziękować Bogu że dożyła w zdrowiu tak sędziwego wieku, dziś umiera pokolenie w wieku przedemerytalnym w rodzinie mamy przypadek cioci która ma 94 lata, dwa miesiące temu wykryła guzek w piersi, gdy zgłosiła się na onkologię rejestratorki oglądały dowód i nie mogły się nadziwić że tak "świetnie się trzyma" a lekarz, no cóż, zrobił badanie, biopsję i powiedział jej że na pewno na to nie umrze, bo niby na co ma umrzeć 94 kobieta ? na cokolwiek, choćby na swój wiek

Gość gość
przepraszam biopsje zrobili od razu w szpitalu ,ale trzeba czekac dwa tygodnie az na wynik:( oni wysylali gdzies ..na miejscu nie robia wyników przeciez:(