Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość12334545666766

etat plus działalność, czy mogę iść na L4?

Polecane posty

Gość gość12334545666766

Witam, jestem zatrudniona na cały etat na umowe o pracę. Prowadzę równiez jednoosobowa działalnosc gospodarcza ktora polega na pracy w internecie najkrócej ujmując. Chcę się wybrać na 3 miesięczna terapię do poradni, gdzie wystawiają zwolnienia L4. Chciałabym otrzymywać wynagrodzenie 80% z racji przebywania na zwolnieniu. Jednocześnie, nie chce zawieszać działalności, bo nie widzę takiej potrzeby, jedyne co, to w miesiącu wystawię tylko 2-3 faktury. Czy to, że wystawię faktury albo odprowadzę vat w miesiącu w którym przebywam na L4 spowoduje utratę prawa do zasiłku? Jak to jest? Chcę iść na zwolnienie z etatu, ale nie z działalności, czy mogę otrzymać 80% wynagrodzenia?

Gość gość
lepiej nie kombinuj bo Kopacz juz kombinatorów szuka aby wysłac na wojne na Ukraine i mozesz jechac 1 kontygnetem

Gość gość
Prosty trik ujawnij sie a osobiscie podjadę aby ci yebnąc za zasmiecanie kafe swymi dopalaczami

Gość gość12334545666766
czy ktoś poważny mógłby napisać, czy stracę prawo do zasiłku chorobowego z etatu, jeśli wystawię faktury klientom???

Gość gość
zasiłek chorobowy płaci ZUS a faktury wrazie co to USkarbowy