Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolezankaaaa456

Torbiele na jajniku......jak sie pozbyc

Polecane posty

Gość kolezankaaaa456

Witam! Jeszcze dwa tygodnie temu spotkalam sie z dramatem,przezylam go po wizycie kontrolnej u ginekologa.Podczas USG wyszlo,ze mam torbiele na jednym jajniku (kilka), w tym najwiekszy ponad 6 cm.Lekarz wyslal mnie na badania i powiedzial zeby przyjsc z wynikami i operacja-usuniecie torbieli wraz z jajnikiem i jajowodem! Dla mnie szok,majac 28 lat.Zalamalam sie.Ale nie chcialam sie poddawac i szukalam innych rozwiazan.Natrafilam przypadkiem na przepis-mieszanki ziol-to bylo moje wybawienie.Po dwoch tygodniach picia ziol stal sie cud.Lekarz tez nie mogl uwierzyc,poniewaz nie spotkal sie z takm przypadkiem,ale torbiele zmniejszyly sie o polowe!Operacja mnie ominela a ja czuje sie dobrze.Pisze o tym poniewaz moze kogos dotyczy ten sam problem co mnie i ziola moga takze kogos uchronic przed najgorszym.Jesli ktos by chcial moge przeslac mieszanke na maila.Mozecie takze skonsultowac sie z lekarzem zanim zaczniecie je pic.

Gość gość
ja chcę, też się z tym borykam.. jeśli masz jeszcze coś na mięśniaki macicy to proszę o przepis dobra kobieto ewcia.6@poczta.fm

Gość gość
Nie dajcie sobie wmówić że konieczna jest operacja jeśli lekarz nie poobserwuje torbieli przez 1-2 cykle co najmniej. Jest tyle różnych przyczyn i rodzajów torbieli, że nie można powiedzieć po 1 USG że konieczna operacja. Dziwny lekarz że nie widział czegoś takiego. Torbiele czynnościowe bardzo często się zmieniają w ciągu kolejnych cykli ( podstawy fizjologii) a poza tym dlaczego od razu usuwać jajnik z jajowodem??????? A skąd wiadomo jak to wygląda po samym USG? Prawda jest taka, że dopiero podczas zabiegu można jednoznacznie ocenić czy trzeba usuwać jajnik. Przeraża mnie beztroska/lenistwo niektórych lekarzy

Gość kolezankaaaa456
Tez bylam zdziwiona jego decyzja, dlaczego od razy wszystko usuwac?! Dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo :)

Gość gość
Ja również miałam robiel 6cm, ale dostałam leki po których sam pękł, następnie przez 3 miesiące hormony, żeby jajnik nie jajeczkował.

Gość procanasis1983gtngj
Tez bylam zdziwiona jego decyzja, dlaczego od razy wszystko usuwac?! Dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo Jasne http://iitd.info/e7pN

Gość gość
Ci lekarze to sa beznadziejni.Czasem to aż strach do nich chodzic!!!!

Gość gość
jeśli się nic u mnie nie zmieni to też będę potrzebowała.

Gość gość
ja mam malutki do obserwacji...

Gość ancia233
tylko chińska medycyna ,mnie pomogła - torbiel i mieśniak znikł poszukajcie w internecie specjalisty , nie będę reklamować ale jak poszukacie to znajdziecie, mnie bardzo pomógł. To człowiek który uczył się jak leczyć torbiele w Chinach

Gość gość
też o nim słyszałam,ale mojej mamie nie pomógł.tylko kasę wyciągał.

Gość markbersava1983pdbji
ja chcę, też się z tym borykam.. jeśli masz jeszcze coś na mięśniaki macicy to proszę o przepis dobra kobieto ewcia.6@poczta.fm Jasne http://www.web-gis.co.uk/phurl/cc9Y