Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćautorkatematu

Drogie mamy czy to może być ząbkowanie??

Polecane posty

Gość gośćautorkatematu

Moja córcia skończyła parę dni temu 7 miesięcy.Od jakiegoś czasu w ogóle nie chce jeść mleka:( (jest na mm Humana) próbuje jej dawać inne rzeczy ale mleko przecież też powinna.Do tego jest bardzo niespokojna, płaczliwa...w nocy się wierci budzi się z płaczem, jak próbuje jej dać butelkę to nie chce.oczywiście wszystko wkłada do buzi, ślini się.Co prawda ma teraz katar (niestety ją zaraziłam) ale nie sądzę żeby przez to...jak jej zaglądam do buzi to na dolnych dziąsłach widać jej tak jakby takie białe plamki, no niby to ząbki ale nie wiem.Kiedyś lubiła bawić się sama, teraz tylko przy mnie a jak ją gdzieś zostawię to histeria.Akurat to mi nie przeszkadza oczywiście, po prostu piszę jaka jest różnica w jej zachowaniu.Strasznie marudna. Czy to może być ząbkowanie?Najbardziej mnartwi mnie to że tego mleka nie chce absolutnie.Na początku tego kryzysu jadła tyko w nocy, ale jadła, a teraz nic...nawet w noc.Do tego waży 7kg tylko:(jak na poczatek 8 mca to malutko:( Co radzicie doswiadczone mamy?to ząbkowanie?Ile czasu wyzynały się zabki waszych dzieci?

Gość gość
wg mnie to ząbkowanie,moja 6 miesięczna córka właśnie teraz ząbkuje i zachowuje się identycznie,też nie chce jeść.Starsza jak ząbkowała to też tak miała,a te białe plamy na dziąsłach to właśnie ząbki :)

kup w aptece dentinox albo psiukaj tantum verde, a jak bardzo płacze to daj coś przecibólowego czemu dziecko ma się meczyc

Gość gość
no właśnie,ja smaruję dentinoxem,chłodzę gryzaki w lodówce,jak ma bardzo niespokojną noc podaję czopek-viburcol(homeopatyczny,min.właśnie na ząbkowanie)

Gość gość autorka tematu
no to wszystko próbowałam...coś tam pomaga. a co z mlekiem jesli nie chce go jeść:(