Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wizyta ksiedza na wesolo?

Polecane posty

Gość gość

Mialyscie juz? ja jak mysle o wizycie ksiedza to od razu mi sie przypomina skecz kabaretu moralnego niepokoju- rewelacja;-))) Ja wlasnie pozegnalam ksiedza, sama reprezentowalam rodzine;-) Mieszkam na wsi ale takiej z wieloma nowymi osiedlencami, ksiadz jest spoko, w miare nowoczesny, do pogadania. Ale chcialam was zapytac o czym rozmawiacie z ksiedzem na takiej wizycie? Pamietam z dziecinstwa jakie poruszenie panowalo na calej klatce w bloku jak mial przyjsc ksiadz. Moi rodzice do dzisiaj przezywaja te wizyty, hehe. U tesciowej na wsi takiej z prawdziwego zdarzenia to dopiero jest akcja. Sa ustalone stawki jakie sie placi koscielnemu, ministrantom, i ustalone jest co kto daje jesc ksiedzu itp. Napiszczie jak to wyglada u was ciekawa jestem;-)

Gość gość
Jak u nas był w tym roku taki młody ksiądz to byłego prałata- teraz na emeryturze, oplotkował od stóp do głów. Było to i śmieszne i żenujące ale też interesujące na swój sposób- ten ksiądz w takie luksusy opływa że ho ho, w życiu bym nie pomyślała.

Gość gość
u mnie wygląda wizyta tak, że ksiądz całuje klamkę w moich drzwiach :D