Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćMalou

Jamajka , czy ktos byl ktos na urlopie

Polecane posty

Gość gośćMalou

Jamajka (ang.Jamaica) – wyspa i państwo na Morzu Karaibskim w archipelagu Wielkich Antyli, położone na południe od Kuby i na zachód od Haiti.

Gość gość
k***a na jamajkę to kafeterianie na weekend śmigają

Gość gość
ja bylam na Kubie 2 miesiace temu i polecam, na Dominikanie bylam 4 lata temu i tez bylo fajnie, w Meksyku bylam 2 lata temu, wszytskie te cele polecam, na Jamaice nie bylam, ale pewnie bede:)

Gość gość
dziekuje za Kube. czy tam naprawde jest taka bieda?ponoc okien w domach nie maja?gdzie bylas w Havanna?

Gość gość
nie, w bangkoku

Gość gość
troche sie boje na ta Jamajke jechac-slyszalam ze sa zlodzieje i napadaj nawet w hotelach. I maga czlowieka przeklac i zauroczyc!ciekawe czy to prawda?

Gość gość
Jamajka ma byc ponoc nowa Tajladnia!ja lubie Tajlandie.

Gość gość
Byłam w Negril z neckermannem. My byliśmy w październiku i było pusto. Bardzo bardzo mało turystów. Byliśmy 2tyg. Super było, ale kraj specyficzny. Na wybrzeżu ok, ale do kurortów daleko. W środku wyspy bieda straszna. Ludzie bardzo przyjaźni ale jak idziesz sobie na spacer np plażą to za chwilę dołącza do ciebie kilki jamajczyków i idą z tobą. Zadają pytania, opowiadają o sobie itp itd. Może być niebezpiecznie, ale my nic takiego nie spotkaliśmy. Ale np jak chcieliśmy jechać do kingston to jamajczyk nas nie chciał zabrać, odradzał, bo jesteśmy biali. Kingston i Jamajka bywają w czołówce najniebezpieczniejszych miejsc ze względu na ilość morderstw. Ale z biurem podróży jest ok. Tylko tak jak pisałam wyżej. Nie poleżysz spokojnie na plaży bo cały czas cię zaczepiają, rozmawiają itp. No i bardzo rozrywkowa wyspa :) Wszędzie palą, masa grajków reagge na plaży, koncerty na plaży. Cały czas coś się dzieje. Nie ma ciszy i spokoju :P

Gość gość
(k***a na jamajkę to kafeterianie na weekend smigaja) no to musisz mi wybaczyc ja nie jeste pania ktora sprzedaje "cialo" Ja mam dziecko ,meza. dom.´Juz widze jak jada na weekend ,ja mam urlop raz w roku,pieniedzmi nie sram!komu ten kit wciskasz weekend na Jamajce?????????

Gość gość
to ja z 16.20 myśmy z mężem oszczędzali na ten wyjazd kilka lat. To było nasze marzenie od czasów liceum. Warto było bo to coś zupełnie innego. Ale nie mam porównania do dominikany czy kuby bo tam nie byłam. Wiem napewno że jest dużo biedniaj na Jamajce.

Gość gość
tylko z czyim mężem,odbiłas komus męża i naciągnęłas go na jamajkę? ja pierdolę,siegnęłaś dna

Gość gość
z własnym mężem :) dzieci nie mamy to można było uzbierać. Zwłaszcza, że wypalił nam pomysł na biznes. Dało się odłożyć ale trwało to lata. Jesteśmy po studiach dobrze zarabiamy- ale nie 10 000 jak niektórzy na kafe. Kredytów nie mamy więc udało się odłżyć. W tej chwili na pewno nie pojedziemy prędko na tak drogie wakacje. Musimy odkładać na inne rzeczy.

Gość gość
twój mąż to nieudacznik,tylko na kafeterii sa prawdziwi mężczyzni zdolni zapłodnić każdą kobietę

Gość gość
(((No i bardzo rozrywkowa wyspa usmiech.gif Wszędzie palą, masa grajków reagge na plaży, koncerty na plaży. Cały czas coś się dzieje. Nie ma ciszy i spokoju jezyk.gif))) Pala braje?ja nie pale,od samego wachania bym byla pijana. Nie, tam juz nie chce jechac. To od razu mowie ze bym ich potopila i trafila do wiezienia. Dzieki ze piszesz -ja bym zwarjowala jakby mi tak chodzili i przeszkadzali na plazy. Bylam w Marmaris ,turki tez na plazy sobie zartowali i mysleli ze ja jestem ich kolezanka ,podchodzili i mnie za duuppe szczypali i mi chcieli masarz robic-wiec sie wköörzylam i im powiedzialam co o nich mysle. (poszlam do mojego hotelu na skarge do recepcji)jakis hotel manager(nawet fajny) poszedl ze mna na ta plaze i im dal popalic,podobalo mi sie bo na drugi dzien nikt sie do mnie nie odzywal.Mialam spokoj przez prawie 2 tygodnie. Poskarzylam sie na sniadaniu kelnerowi -on mnie nauczyl 4 slowa po turecku .wieczorami na miescie turki mysleli ze ja mieszkam w Marmaris.

Gość prawictwo pospolite 135
jamajka to nie jest dobry cel do podróży . Przechodnie będą cię zaczepiali ..

Gość gość
((16.33twój mąż to nieudacznik,tylko na kafeterii sa prawdziwi mężczyzni zdolni zapłodnić każdą kobietę )) XXXXXXXXXXXXXXXXX ciekawa jestem jaki jest twoj maz? zapladniac potrafi tylko ksiadz z plebani

Gość gość
No tak jak pisałam jest specyficznie. Marihuana jest wszędzie. Jak wysiadłam z samolotu to już czułam :) Gdybyś się zdecydowała to polecam wycieczkę na black river safari i jeszcze do YS falls- to takie kaskady na rzece. Pięknie. Ale jak już pisałam- jak szukasz ciszy i spokoju to zmień kierunek. Przy naszej plaży cumowała mała łódka z przezroczystym dnem i oferowali rejsy. Pływa Rasta Mikey i Pogo- jego syn. Mieli radio na łódce i puszczali na maxa głośno jamajską muzykę :)Dla mnie super, ale nie każdy to lubi. Myśmy wiedzieli czego się spodziewać bo planowaliśmy wyjazd latami więc dużo czytaliśmy i oglądaliśmy filmy.

Gość gość
juz mi sie odechcialo Jamaiki. Cos mi mowi zebym pojechala na Kube. Ja wiem gdzie bym chciala pojechac -TYLKO NAS NIE STAC !

na jamajce musisz siedziec w hotelu , jest wysoka przestępczośc wiec wydaje sie niebezpieczne to państwo ..

Gość gość
16:46 naprawde chetnie bym pojechala mnie nie przeszkadza ze sobie "pala"i pija rum and cocacola ale jak ich tam pelno i sie szwedaja i zaczepiaja to nie dla mnie. Zobacz tu bym pojechala- ale DROGO,DROGO.DROGO! http://pl.wikipedia.org/wiki/Mauritius to moje marzenie.

Lepiej się wybierz do Meksyku niż do Jamajki . W Meksyku jest bezpiecznie i nie brakuje atrakcji dla turystów

Gość Jamaica very nice
:classic_cool:

jeżeli oczekujesz zwiedzania to jedz do Meksyku albo Peru jesli masz zamiar tylko sie wylegiwać na plaży to Dominikana będzie lepszym wyborem , bo tam mają dobre plaże .

Gość gość
Meksyk?tam bym nie pojechala wyrywaja turysta torebki z rak,atakuja,nawet mozesz zaplacic zyciem.NIE NIE DO MEKSYKU. Morduja ludzi ,dla nich czlowiek nie ma wartosci na niczym im nie zalezy!Tam nie pojade . teraz pamietam moj lekarz z zona byli w Dominikanskiej Republice i chwalili.

torebki nie wyrwą , bo torebke trzymasz w hotelu .. Poza tym na jamajce jest o wiele wiecej zabójstw niz w Meksyku .. Z kradzieżami moze być inaczej .

Gość gość
My byliśmy tylko na Jamajce. A tak to Europa. Ja jako nastolatka była w Usa i w Kanadzie jeszcze. Na dominikanie, kubie, w meksyku nie byłam. Mauritius, Zanzibar, Bali i Malewidy mi się marzą ale są dużo droższe od jamajki. My byliśmy w październiku bo od roku obserwowaliśmy ceny i wtedy było najtaniej. To jest pora deszczowa, huraganowa. I faktycznie kilka razy była godzinna ulewa ale już potem słońce i upał na nowo. Bardzo chciałabym tam kiedyś wrócić, ale narazie nie możemy sobie pozwolić na takie wakacje.

Gość gość
Nie nawidze nigdzie jezdzic zwiedzac i sie pocic, chce miec dobry hotel rozlozyc moje gramotki i o niczym innym nie myslec.Zadne sajsingi to nie dla mnie. A jak marudza w hotelu to ja ich oszukuje i mowie ze ja juz tam bylam w tym miejscu 2 lata temu,ha ha . ja tylko lubie lezec na plazy i opalac cycki lubie jak personal mi dogadza i sie podlizuje.:-) wieczorkiem lubje isc cos zjesc ,pochodzic po miescie lubie jak na mnie wolaja MADAME i mnie zaczepiaja a ja udaje aniolka i sie tylko szeroko usmiecham.

Gość gość
jak leżeć na plazy to pozostaje tylko dominikana

Gość gość
z tego co wiem to pazdzienik listopad jest najtaniej jechac.wiosna tez nie pamietam czy luty,marzec ,kwiecien i maj? ja bym chciala tak pojechac zeby bylo 3?4?dni pod koniec kwietnia i reszta w maju. Malewidy tam jest pieknie