Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ninaaaaaaaaaaa

On bez pracy, ona 4 dziecko w drodze, 700tys. długów i .......

Polecane posty

Gość Ninaaaaaaaaaaa

w rodzinie oburzenie jak powiedziałam, że oni są nienormalni!!! Są mną zniesmaczeni bo wg nich - dziecko to radość. Powiedzieli, że chcieli tego 4 dziecka..... Mieszkanie mają niespełna 40m2, 3 ciasne pokoiki, 2 dzieci w wieku 10 i 11l., którym niedawno podzielili duży pokój na dwa malutkie po 7m2 -bo jak stwierdzili nastolatki (chłopiec i dziewczynka) musza być oddzielnie, najmłodsza dopiero skończyła roczek i teraz ona w 4 ciąży! On rok temu zlikwidował działalność, z 700tys. długów i kornikiem na karku. Mieszkanie mają do remontu kapitalnego, on jest bez pracy, ona już bez kasy z macierzyńskiego. W takiej sytuacji dziecko to radość, żeby robić sobie kolejne? I teraz - ja jestem nienormalna bo im powiedziałam prawdę czy oni?

Gość gość
Ich życie, ich problemy.

Gość gość
masz rację to kompletnie jacyś nieodpowiedzialni ludzie:-( jestem w szoku, ale przypuszczam ze to musiała być wpadka przecież nikt zdrowy na umyśle w takiej sytuacji nie zdecywałby się na kolejne dziecko

Gość gość
sytuacja cie nie dotyczy wiec nie powinnas jej komentowac. najlepiej bedzie jak kazdy bedzie zyl wlasnym zyciem ;)

Gość gość
dokładnie

Gość gość
Autorko wrzuć na luz na szczęście to nie twoje długi i nie Twoje dziecko.

Gość gość
To czy oni są normalni to nie jest, twoja sprawa!! Fakt, są porąbani ale można to przecież w ładniejszy sposób powiedzieć. :o

Gość gość
Moim zdaniem nienormalne jest zachowanie twojej rodziny. Jak można decydować się na 4 dzieci z takimi długimi i w tak małym mieszkaniu a o braku pracy nie wspomnę. 700 tys długu??? Jak oni z tego wyjdą? Przecież w końcu komornik zabierze im mieszkanie...

Gość Ninaaaaaaaaaaaaaa
powiedziałam, że są nieodpowiedzialni i rzucili się na mnie jak psy na mięso. Miałam poklepać po ramieniu i szczerze pogratulować?

Gość gość
przestan sie wrzynac****ilnuj wlasnej d**y tak najlepiej, to ich zycie ich problem a ty jak chcesz cos zrobic to mozesz im pomoc ot i tyle

Gość gość
a komu powiedziałaś ze sa nieopowiedzialni? Im prosto w oczy czy komuś innemu?

Gość gość
mogłaś sobie darować taki komentarz - jeszcze bardziej ich zdołowałaś, może wpadli i co mają teraz się wyskrobać?

Gość gość
Do tych co piszą że to nie jest sprawą autorki- fakt może i nie jest ale nie o to was pytała, tylko co sadzicie o zachowaniu jej rodziny, jeżeli ktoś nie ma ochoty się wypowiadać na ten temat to po co tu pisze czyta ten wątek?

Gość gość
autorko, zjadą Cię bo tu same takie. jak nie 20lat i planuje dziecko, to planuje 4 mimo, ze kasy nie staje, albo dom budują przy zarobkach 3tys/mc i dziecku na utrzymaniu. x wtrącać się dalej nie ma co, ale czemu prawdy w oczy powiedzieć nie można? może coś do nich dotrze i 5 dzieciaka sobie nie zmajstrują albo nowych długów nie narobią.

Gość Ninaaaaaaaaaaaaaa
nie powiedziałam bezpośrednio im, tylko rodzicom JEGO - bo jego matka to siostra mojego męża czyli moja szwagierka. Co do pomocy, to dałam im pół wyprawki po moim dziecku, jak ona była w 3 ciązy. Zresztą cała rodzina im wiecznie pomaga bo oni są niewydolni życiowo.

Gość gość
masz rację, szkoda dzieci... trzeba nie mieć mózgu tylko chuć, nawet papież Jan Paweł II był za odpowiedzialnym rodzicielstwem, a wg Papieża Franciszka rozmnażają się jak króliki bez myślenia

Gość gość
z taka iloscia dzieci moze ich nie eksmituja

Gość gość
TRZEBA IM POMÓC a nie psioczyć na nich wszyscy jesteśmy wielka rodzina jedni maja drudzy nie winni jesteśmy wszyscy

Gość gość
trzeba spłacać swoje długi a nie liczyc na to, że się uda... czemu ktoś inny ma być stratny bo oni sobie narobili dzieci??? To kradzież jak się bierze nie mając pomysłu na zwrot. Jestem za eksmisją ludzi z dziećmi - dzieci do adpocji

Gość gość
no czekam aż paniusie powiedzą jakie to normalne i jak to słowa nie można powiedzieć. w koncu psim obowiązkiem rodziny jest pomagać tym co nie potrafią sami się utrzymać, co nie? ;)

Gość gość
przepraszam, a za co on ma tyle długu? czy przy braku spłacalności nie wsadzą go do więzienia?

Gość gość
szczerze? to nie twoje zycie. nic ci do tego, jak ktos zyje... ich zycie, ich sprawa...

Gość gość
żyj i nie pomagaj nikomu i zawrzyj ryja!

To jest wina platformy obywatelskiej, że oni mają tyle długów.

Gość gość
dzieci do adopcji-odezwała się pedofilka y****a

Z tymi długami powinien iść do Tuska i Kopacz, oni zbezcześcili nasz kraj.

Gość gość
"nie Twoja sprawa" zabawne, że w innych tematach nie jesteście takie skore do nieoceniania. a jak tylko ktoś poruszy sprawę rozmnażającej się na potęgę biedoty to się burzycie :D

Gość Ninaaaaaaaaaaaaaa
nie eksmitują, bo rodzice musza mysleć za nich! Rodzice kazali im przepisać mieszkanie na siebie, żeby komornik im nie zabrał. Zatem oni zadowoleni, bo mieszkania im nie zabiorą, a dzieci małe są takie rozkoszne i wogóle wg nich to sama radość, więc sobie 4 machneli. Chodzi o to, że oni sie niczym nie przejmują. Żal mi dzieci i tej mojej szwagierki, bo to ona im pomaga i jeden kredyt 200tys. za nich spłaca i juz prawie osiwiała. Choć z drugiej strony nie che sie przyznać, że oni są nieodpowiedzialni

Gość gość
patologia i tyle.. ludzie nieodpowiedzialni nie powinni mieć dzieci w ogóle, to że oni nie mają żadnych potrzeb nie znaczy, że dzieci nie mają lub mieć nie będą... a potem inni MUSZĄ pomagać... niby czemu? bo sami są zaradni i myślą? Mają głąbom pomagać?