Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjazd z małym dzieckiem do Anglii, pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Chciałbym wyjechać z dziewczyną i córką do Anglii. Córka ma 2 lata, my jesteśmy po 25 roku życia. Straciłem nie dawno pracę, były masowe zwolnienia, dorabiam teraz na czarno w budowlance. Dziewczyna ma stałą pracę za najniższą krajową i umowę do 2016 roku. Znam język komunikatywnie, dziewczyna wcale. Jak to wszystko zorganizować? Od czego najpierw zacząć? Czy rodzice z małym dzieckiem mogą liczyć na jakieś przywileje na początku? Nie zrozumcie mnie źle. Nie mamy zamiaru tam jechać żeby pobierać zasiłki i żyć na koszt państwa. Chcemy normalnie pracować i wychować córkę w Anglii. Kompletnie nie wiemy od czego zacząć, z kim porozmawiać i do kogo uderzyć w tej sprawie. Jesteśmy ze Śląska. Proszę o jakieś podstawowe informacje.

Gość gość
Jesli tam nie bedziesz miał pracy załatwionej juz teraz to ci nikt mieszkania nie wynajmie bedziesz spał z dzieciakiem pod mostem

Gość gość
Chcemy tej sytuacji uniknąć, dlatego pytam od czego zacząć i gdzie to ugryźć żeby mieć jakiś punkt zaczepienia.

Gość gość
Powinienes najpierw sam pojechać i sie zaczepic

Gość gość
A jak myślisz, szukać pracy samemu na własną rękę czy przez agencję? Czy np jak bym znalazł tam pracę za 1000, funtów miesięcznie to dałbym radę wynająć mieszkanie?

Gość gość
ja tez wyjezdzam z tym ze nie mam dziecka znalazłam pracę w norwegii dzięk portalowi pracaidealna ale na wyjazd z dzieckiem to bym się chyba nie zdycydowała