Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iwona156

świąd skóry u kota

Polecane posty

Cześć . Ostatno napisałam temat o alergi mojego kota LUCKA ( Lucek jest znajdą ) Ale czytałam o Świądzie u kota i podejżewam że to to ( Napisz w google Świąd u Kota i potem grafika ma taką dokładnie rane na szyji) Więc zacznijmy od początku . Zaczeło to się to całkiem niewinnie ponieważ mam drugiego kota to jest to oczywiste że fuczały napoczątku na siebie i myślałam że właśnie tarana powstała na wskutek ugryzienia albo drapnięcie drugiego kota ale zaczeło to się powiękrzać i wyrywał sobie tą sierść więc powiedziałam koniec i pojechałam z nim do weterynarza i powiedział mi że to alergia i dał mi karme z Royal Carnin dla alergików i dotego maść nawilżającą nazywa się ona Clotrimazolum Hasco no i daje mu to wrzystko i smaruje tą maścią mu dwa razy dziennie ale on ciągle się drapie miał już to łdnie zagojone i nawet już to włosami zarastało a tu ten dziuniek się zaczą drapać !!! i wkońcu zaczełam czytać o tym i natrafiłam się na Świąd skóry u kota i były tam zdjęcia no normalnie jak to zobaczyłam to złapałam się zaglowe bo wygląda to tak samo !! tylko , że więkrza była ta rana i prosze was pomuszcie martwie się żeby to nie było nic poważnego co powinnam zrobić jak przebiega to lezenie ? jak ktoś wie a jeśli chce zobaczyć tą rane napiszcie tak świąd skóry u kota chciala bym jeszcze wiedzieć ile kosztuje leczenie . Prosze o pomoc :( :'(

Gość gość
A byłaś u weterynarza? On na pewno będzie wiedział.

Gość gość
może idź na jakieś kocie forum

Gość gość
To zapierniczaj do weterynarza pobierze on wymaz z rany i będzie wiadomo od czego to. Bo na alergie mi to nie wygląda raczej na jakieś bakterie lub cholera wie zaraz ci napiszę tylko poszukam

Gość gość
Ok znalazłam chodziło mi o choroby takie jak grzybice i nużycę. Najgorsza ta nużyca. Leć do weterynarza bo jak to nużyca to i ty się możesz zarazić a jak masz inne zwierzęta to nie dopuszczaj kota do nich. Leczenie jest niestety drogie ale to twoja wina bo do tego dopuściłaś.

Gość gość
Może to być też atopowe zapalenie skóry

Strasznie się o niego boje jade z nim do drugiego weteryaża bo tamten mnie zawiudł niestety w poniedziałek z nim jade a jak przebiega te leczenie mniejwiencej?? jakieś tabletki zastrzyki ???? :(

Gość gość
Jak chcesz go sama leczyć to tylko mu zaszkodzisz.