Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A co myslicie o imieniu dla syna Mariusz?

Polecane posty

Gość gość

bardzo mi się podoba i na 98% jestesmy zdecydowani. Duzo teraz jest Mariuszów?

Gość gość
Teraz mało kto takie imię nadaje, ale jeśli wam się podoba to dlaczego nie, ładne jest

Gość gość
ja zalozylam temat no strasznie mi sie podoba, w moich czasach bylo popularne dosc:P dlatego pytam jak teraz? ale skoro malo kto daje to chyba bedzie ok:)

Gość gość
No pewnie ze ok, nie wszyscy muszą mieć na imię Jakub i Filip

Gość gość
Bardzo ładne, wywodzi się z mitologii, od Mariusa Znam trzech dorosłych Mariuszow, i wszyscy to zaradni, fajni goście..

Gość gośćjaautorka
a mysmy lasnie rozwazali Jakub czy Mariusz:) ale ja przekonalam meza do Mariusza. W ogole to temat zalozylam w zwiazku z tym, ze czytalam ten o Jakubie i tak mi sie przypomnialo. Rodzina na to imie zareagowala pozytywnie, znajomi roznie.

Gość gość
fane imie I wszyscy jakich znam to super chłopaki.....no może oprócz Trynkiewicza

Gość gość
Imie jest ok,ale ja znam 3 mariuszów i bardzo źle mi sie kojarzy, 1 to pijak i zbir, 3 lata nie odwiedzil syna chociaz mieszkal w tym samym miescie,2.to leniwy niepracujacy alkoholik,bijący zone na oczach dzieci, 3. to na pierwsze wrazenie fajny facet ale przy dluzszym poznaniu tak naprawdę okazuje sie narcystyczny, świrnięty pedant i nie raz uderzyl zone(kobieta poronila w 13 tyg.,a on na 4 dzien jej lezenia w lozku,obolalej,krwawiącej i zalamanej pyta kiedy sie wezmie za sprzątanie,a jak poszla do kolezanki sie wyplakac to zrobil mega awanturę,zakonczyla sie ze ja uderzyl), także nigdy w życiu nie dala bym tak synowi na imie.

Gość omskulamom1985xuioa
No pewnie ze ok, nie wszyscy muszą mieć na imię Jakub i Filip Jasne http://isthat.info/t

Gość wifigdańsk
ładnie,mi podobaja się takie proste popularne kiedyś w Polsce imiona. tez mam imiona dla coreczek takie typowo polskie proste az nawet wychowawczyni mojej starszej pochwaliła, mowila ze w jej rodiznie tez takie imiona mają i takie sa najładniejsze a nie takie teraz modne ktore nosi co 3 dziecko. ja tam nie obrazam zadnego imienia ale np w mojej c. grupie jest 4 Kacprów i tak trochę smiesznie jest bo pani musi po nazwisku wołąc. w przedszkolu było podobnie. mi podobaja sie takie jak no Basia,Beata, Krysia, Tomek , Wojtek itd, mało ktore dziecko takie ma bo rodzice najczesciej dają dzieciom imiona obcobrzmiace,zagraniczne oczywiscie o gustach się nie dyskutuje ale ja jestem za imionami takimi fajnymi prostymi.

Gość gość
Mi się fatalnie kojarzy. Znam jednego, dorosłego Mariusza, okradł wiele ludzi. Brzydzę się nim a przez to tym imieniem. Innych mariuszów nie znałam więc pewnie dlatego.

Gość gośćjaautorka
dzięki za wypowiedzi:) wiem, ze imiona sie roznie kojarza, ale za moich czasow Mariuszów było od groma i kazdy mi sie kojarzyl z czyms innym:D Moze dlatego wlasnie nie przykladalam takiej wagi do skojarzen. wifigdansk a mozesz napisac chociaz jedno imie swojej corki? bo tez myslelismy nad dziewczynka i tez byly pewne typy i ja tak samo bylam za takimi niezbyt dzis popularnymi imionami. To tylko ciekawosc moja wiec sorry jesli za bardzo wypytuje:)

Gość Karakataka
Ja tez jestem zwolenniczka Polskich imion ;) jak kiedys bede miec coreczke to bedzie miala na imie Kinga a synus Krzysztof albo Emil :)

Gość wifigdańsk
no ale płci dziecka sobie nie wybierzesz:) moja jest Ola.

Gość gośćjaautorka
jasne, ze plci dziecku nie wybiore, ale zawsze lekarze moga sie mylic. U mojej siostry mial byc synek niby na pewno a urodzila sie dziewczynka:D a rodzila 2 lata temu czyli nie tak az dawno. Aleksandra to piekne imie, mi sie bardzo podoba, byla w naszej trojce imion dla dziewczynki:) Ola to tez ladne zdrobnienie.

Gość gość
Wstrętne, okropne.

Gość Karakataka
U mnie w klatce sasiadka ma corke Ole i synka Olka. Nie dobralabym tak imion

Gość gość
A może lepiej nazwij Pasikonik. Moja córka będzie Mrówka

Gość gość
mnie się akurat średnio podoba, ale na pewno lepsze niż Jakub, Antek, Jaś i inne popularne.. ps. autorko ile masz lat, że mówisz, że za Twoich czasów było dużo osób o takich imieniu? ja mam 32 i znam chyba tylko 3.. dwóch chodziło do podstawówki,. jeden chyba do równoległej klasy, drugi młodszy, a trzeciego w zasadzie nie znam, to mąż znajomej, ale chyba starszy jest.. wg mnie to imię zawsze było rzadko nadawane..

Gość gość
Dariusz-Darek Mariusz-Marek :P

Gość gość
Mariusz to bardzo wdzieczne imie, wspaniali sa Mariuszowie. Darek jest kochany, wrazliwy, utalentowany.