Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama sylwia

choroba

Polecane posty

Gość mama sylwia

witam moj syn ma 3 lata od wczoraj ma zapalenie oskrzeli dostał augmentin. nie dopytalam lekarza czy mozna mu podawac ten lek np w kaszy w butelce??on straszny jest co do brania lekow po dobroci nie da sie przekonac a na siłe jak daje to pluje na wszystkie strony stad pytanie tutaj mozna dawac mu z kasza w butelce??

Gość gość
raczej nie powinno sie mieszac

Gość Karakataka
3 letniemu dziecku w kaszy w butelce? Mhhm. Ja nie wiem dzieci nie mam ale mysle ze dawka leku nie moze byc az tak rozxienczona bo nic to nie da

Gość gość
ale z tego co pisze to podac na poczatku jedzenia

Gość autorkaa
on zawsze je np 210 ml to nie chodzi mi o to ze wwalic antybiotyk do tego 210 tylko zrobic np 60 zeby byc pewna ze to zje

Gość gość
Myślę, że nie. Moja córka w wieku 2,5roku brała augmentin na zapalenie ucha i piła bez problemu. Na pewno smaczny nie jest, ale zawiesina łatwa do przełknięcia, raczej mało smakowa, bo z lodówki się podaje. Najwyżej daj mu czymś neutralnym zapić jak już połknie. Czy Twój 3-latek jeszcze je kaszę z butelki? To duży chłopak. Nie rozumiem takiej sytuacji, że duże dziecko pluje lekiem. W takim przypadku trzeba poprosić o zastrzyki. Mam 3-latkę, u nas butli nie było wcale, bo karmiłam piersią a kasze itp. od malutkiego łyżką. Ogólnie ma swoje humory, ale w kwestii leków z nią nie dyskutuję.

Gość autorkaa
jak mu daje lek a on zamiast polykac trzyma w buzi i albo pluje albo wymiotuje to co mam robic

Gość Karakataka
Zachecic go. Np podac mu po leku cos co lubi do popicia. W jakis sposob napewno die da:) i odzwyvzajaj maldgo od butelki jak dla mnie kaszki w butelce nie powinien juz pic 3 latek

Gość gość
Wytłumacz mu, że to konieczne, że lekarz kazał, że wszystkie chore dzieci muszą brać leki żeby wyzdrowieć...Powiedz, że jak szybko wyzdrowieje to pójdziecie w jakieś fajne miejsce /dotrzymaj słowa, powiedz konkretnie gdzie żeby wiedział na co czeka/ i że musi brać grzecznie lek żeby jak najszybciej tam pójść. To już przedszkolak, duże dziecko, na pewno zrozumie. W mleku ani kaszy nie możesz tego rozprowadzać.