Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćautor

Karmienie

Polecane posty

Gość gośćautor

Hej czy dobrze robimy podając niemowlakowi na noc mleko modyfikowane a w dzien mleko matki? Po nocy pojawiła sie rzadka kupka z grudkami

Gość gość
To znaczy ze mleko mu nie pasuje !

Gość gośćautor
A co jesli chodzi o podawanie mleka modyfikowanego w nocy a w dzien matki?

Gość gość
Ale po co podajesz mu taki syf. Bój się Boga nie truj dziecka błagam cię. Podawaj tylko i wyłącznie pierś.

Gość hanna2591
A dlaczego tak?Mleko matki w zupełności wystarczy.Dziecko karmione mlekiem naturalnym ma zupelnie inna flore bakteryjna niz te na modyfikowanym,podanie "piersiowemu" dziecku nawet jednej butli mm zmienia calkowicie ta flore a przywrocenie do naturalnej zajmuje nawet miesiac.Co za tym idzie ,korzysci ktore maluch czerpie z mleka naturalnego zostaja zaburzone.Poza tym,mieszanie pokarmu bez konsultacji z lekarzem czy wyraznej niedowadze zwieksza ryzyko otylosci.Nie boj sie ze twoje mleko nie wystarcza,matka natura to sprytna babka!

Gość gośćautor
Karmie butelka podając moje mleko... Miałam problemy na początku i sie poddałam jesli chodzi o karmienie piersią

Gość gość
Ja też tak robiłam przy bliźniakach i podawałam moje mleko butelka, no ale wiadomo ze nie wystarczało na wszystkie karmienia dla dwóch, wiec podawałam tez mm, wszyscy pediatrzy mówili że tak może być

Gość gość
Też tego nie rozumiem po co mm Odstaw

Gość wifigdańsk
no ale autorka pisala ze mały juz nie chce ssac bezposrednio z piersi tylko jest przezwyczajony do butelki. i to tez zalezy ile ma bo jak jeszcze małe dziecko tak do 3 msc to mozna ten nawyk wyrobic zeby chwytał piers tylko z pozatku bedziecie mieli ciezko bo trzeba besdzie przejsc wiele prób,placzu... a ile ma dzieciaczek?

Gość gośćautor
3 tyg ale ja ńie chce juz karmić piersią Czy podając w dzien matki mleko a w nocy mm moze mieć problem z robieniem kupki?

Gość gośćautor
JesCze sie zastanawiam czy podając małej tak 70ml mleka mojego cZy to odpowiednia porcja? Czy jeśli jeszcze płacze powinnam dać jej więcej ? Nie chce zeby miała problem z zoladeczkiem

Gość gość
nie chcesz żeby miała problem z żołądkiem to po co dajesz mm? Gdzie tu logika?

Gość gośćautor
Tylko na noc dostaje mm a w dzień mleko matki