Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pasta z łososia

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam pastę z łososia - taką w tubce, firmy Abba bodajże. No i jest okrutnie słona - nie da się tego jeść na kanapce - jak planowałam. Pomóżcie - jak można ją inaczej wykorzystać, żeby nie wyrzucać całej tubki?? Myślałam, żeby np. rozpuścić ze śmietanką, dodać brokuła i zrobić taki sos do makaronu. Nie wiem, czy to dobry pomysł... Podpowiecie coś??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomijając jej wartości odzywcze ( chemiczne g****o z 1% pewnie łososia) można jej uzywać jako dodatek na zasadzie ketchupu lub musztardy do jajek,sera.Może pasta jajeczno -"łososiowa"?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki! Wieeem, że to ze zdrowym jedzeniem nie ma nic wspólnego, ale byłam ciekawa i chciałam spróbować :p No i mam - sól w tubce :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasta z łososia i awokado Składniki: 1 dojrzałe awokado- rozmiażdżone widelcem (można zblendować, ale ja wolę wyczuwalne kawałeczki awokado w paście) wędzony łosoś- 200g- drobno posiekany kapary 1 łyżka soku z cytryny sól morska, pieprz świeżo mielony kolorowy (u mnie pieprz syczuański z płatkami chilli) listki świeżej mięty Składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i zjadamy z apetytem:)) ze świeżym pieczywem, pieczywem chrupkim, sucharkami, czy świeżą, jeszcze ciepłą ciabattą (*)… Z lampką białego wina… Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasta z wędzonego łososia 125g wędzonego łososia 1 awokado 4-5 łyżeczek musztardy miodowej Maille od DeCare.pl 1 duży lub 2 mniejsze ząbki czosnku pół czerwonej cebuli sok z połowy limonki sól, świeżo mielony pieprz, papryka ostra Łososia siekamy jak najdrobniej, awokado obieramy, wyjmujemy pestkę, miąższ rozgniatamy widelcem. Cebulę kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Wszystkie te składniki mieszamy w jednym naczyniu. Dodajemy musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki i przyprawy (uwaga z solą, bo łosoś jest już słony!). Wszystko razem mieszamy. Podajemy na grzankach/bagietce/pieczywie chrupkim udekorowane ziarnami granatu lub jako dip do maczania warzyw/paluszków chlebowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zjedz z twarogiem, albo na kanapce z twarogiem moim zdaniem takie połączenie jest smaczne a z past polecam pastę z bloga kwestiasmaku, połączenie pieczonego i wędzonego łososia, pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość titageli1977orgot
pomijając jej wartości odzywcze ( chemiczne g****o z 1% pewnie łososia) można jej uzywać jako dodatek na zasadzie ketchupu lub musztardy do jajek,sera.Może pasta jajeczno -"łososiowa"? Jasne http://42x.nl/5

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dawidowyy , po jaką kvrwę matkę kopiujesz przepisy z innych stron bez podania źródła, i bez żadnego związku z obecnym tematem? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Składniki: wędzony łosoś ugotowane żółtka przecier pomidorowy słodka cebula papryka słodka pieprz ziołowy sól natka pietruszki Sposób przygotowania: Rybę przepuść przez maszynkę. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Dodaj posiekane żółtka, i cebulę. Pamiętaj, by cebulę posiekać ręcznie, jeśli zrobisz to mechanicznie cebula będzie gorzka i popsuje smak pasty z łososia. Dodaj posiekana natkę pietruszki, całość dopraw solą, pieprzem ziołowym i papryką słodką. Dokładnie wymieszaj. Chcesz kupić taniej? [url=http://zakupydodomu.blogan.pl/]http://zakupydodomu.blogan.pl/ Sprawdź dla ciebie zbiliśmy wysokie ceny!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Matko kochana...ale ja nie potrzebuję przepisu na pastę z łososia! Ludzie, czytajcież cały tekst a nie tylko temat! ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to jakaś dvrna c**a wwala przepisy pokopiowane z innych stron bez podania źródła... po co? zrozum spamera... :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Składniki: 150 g wędzonego na ciepło łososia + cząstki łososia do dekoracji 150 g kremowego serka typu Almette 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki majonezu pumpernikiel w kształcie krążków Wykonanie: Serek wymieszać z łososiem, drobno posiekanym koperkiem i majonezem. Na każdym z krążków pumperniklu układać po około 1 łyżeczce pasty. Na wierzchu układać kawałki łososia. Nie wiesz gdzie się zakwaterować podczas spontanicznego wypadu?[url=http://noclegihoteleturystyka.yolasite.com]http://noclegihoteleturystyka.yolasite.com Mam kilka propozycji dla ciebie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kremowa pasta z łososia Zostało mi trochę pieczonego łososia z obiadu i zastanawiałam się co można z niego zrobić. Tak sobie pomyślałam, że skoro może być do kanapek pasta z makreli wędzonej, to spróbuję jakoś przerobić mojego łososia. kawałki łososia (może być gotowany, pieczony) majonez przyprawy (ja dałam sól, pieprz cytrynowy) Zmiksowałam blenderem łososia z dodatkiem majonezu na gładką masę, przyprawiłam i gotowa pasta. Można zrobić koreczki, małe kanapki, udekorować szczypiorkiem, ogórkiem kiszonym, lub co tylko kto lubi i do rybki pasuje. Lubisz długie podrożę? Może podzielisz się ze mną?[url=http://natalis.blog.se/]http://natalis.blog.se/ Ale najpierw ja! Zapraszam na mój blog!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasta z wędzonego łososia CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 5 min Składniki: 100 g wędzonego łososia 100 g serka śmietankowego pół pęczka szczypiorku sól, pieprz (do smaku) Wykonanie: Łososia posiekać drobno i wymieszać z serkiem (lub razem zmiksować w blenderze na krem). Szczypiorek drobno posiekać i dodać do pasty. Doprawić solą i pieprzem i wszystko wymieszać. I jeszcze jedno robie nowe mieszkanie - chyba styl bedzie dobry i chyba ten styl http://ogrodokracja.blogx.pl/2014/12/31/aranzacja-wnetrz/ kazdemu sie spodobac moze. Mnie sie podoba i wedlug mnie jest GIT

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasta kanapkowa Składniki: 1 puszka łososia w sosie własnym pół zielonego ogórka kilkanaście oliwek sól, pieprz oliwa (opcjonalnie) 1/4 pęczka koperku sok z połowy cytryny (albo łyżeczka octu winnego) Łososia osaczyć z zalewy, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Ogórka obrać, pokroić w słupki, a słupki w małe kawałki. Oliwki drobno posiekać (ale uważać żeby nie zrobić z nich pasty). Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić. Dodawanie oliwy nie jest konieczne, i bez tego pasta ma "pastową" konsystencję. Podawałam na białym pieczywie typu ciabatta, ale myślę że pyszne będzie też na razowcu. Czasem tu siedze i czasem uzupelniam http://bajeczne-mieszkanie.soup.io/post/51593 3959/Profesjonalne-podej-cie. Jakby ktos byl chetny to moge podac jakas strone i moge wlasnie z tej strony odpowiednie rzeczy podawac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pasta z łososia wędzonego z suszonymi pomidorami Składniki: 200g wędzonego łososia 100g serka śmietankowego łyżka majonezu 1 jajko ugotowane na twardo 4 suszone pomidory z oleju - tutaj przepis pół ząbka czosnku sól pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucam do wysokiego pojemnika i miksuję blenderem na gładki krem. Doprawiam do smaku. Szukasz inspiracji na urządzenie mieszkania, domu lub ogrodu? Wejdź na tego bloga http://ogrodokracja.blogx.pl/2014/12/31/aranzacja-wnetrz/ i znajdź całą masę super pomysłów!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Uwielbiam łososia, jadłam pysznego w sosie pikantnym w Mekongu w Krakowie. Sama nie umiem tak dobrego przygotować. Gotowe pasty to mają dużo dodatków chemicznych, lepiej zrobić taką pastę samemu, zrobię taką pastę jutro:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pasta z łososia Składniki 150g wędzonego łososia 4 ugotowane na twardo jajka kilka łodyżek koperku 2 łyżki oliwek świeżo zmielony pieprz 1-1/5 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego Zrobiłam dzisiaj na śniadanie pastę z łososia, upiekłam świeży chlebek. Wspaniałe śniadanko. Ten przepis będzie super dla mojej synowej ona uwielbia łososia. Sylwunia zapraszam Cię na śniadanko;) Bardzo szybko jest gotowa, Łososia zmielić , albo drobno poszatkować. łosoś wędzony z jajkami Ugotować jajka na twardo, ostudzić. pasta na śniadanie Jajka zmiażdżyć na papkę lub drobniutko posiekać, oliwki drobniutko zmielić, ale nie żeby powstała papka, kilka sekund blenderem albo jak ja użyłam moje wspaniałego thermomixsu pasta z łososiem i oliwkami Wszystko dobrze wymieszać, dodać majonez, doprawić świeżo mielonym pieprzem. Dodać posiekany koperek. Majonez można zastąpić jogurtem greckim. Sałatka na śniadanie Zostawiamy do lekkiego przestudzenia i połączenia smaków, stawiamy do lodówki. oliwki z łososiem Naprawdę przepyszna. Muszę Wam powiedzieć ,że ja nie lubię oliwek, sprawdziłam w osobnym talerzyku z oliwkami i ku mojemu zdziwieniu smak mnie zaskoczył. Sałatka dostała bardziej intensywnego smaku,mniam sałatka z łososiasałatka z łososiem i oliwkami Można posmarować np bagietki , pokroić na mniejsze porcje, poukładać na talerzu i serwować jako zakąski na imprezach. Pasta łososiowa na chlebek Smacznego, polecam . ciekawa jestem Waszych opinii Podróż samolotem wcale nie music być nudna. Można się o niej dowiedzieć kilak ciekawych rzeczy Na pewno ta http://lotniczapodroz.tumblr.com/ strona wam przybliży pewne informację. Nie wiesz jaki wybrać hotel, nie wiesz jak zaplanować podróż ? Teraz już wszystko wiesz po kolei, krok po kroku jest tutaj http://basia36.blogx.pl/ opisane. Zachęcam do odwiedzania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasat z wędzonego łososia Składniki 300 g wędzonego łososia 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżka majonezu szczypior koper ½ – 1 łyżeczki soku z cytryny skórka otarta z ½ cytryny pieprz Przygotowanie Łososia podzielić na pół i jedną połowę zmiksować blenderem na gładką pastę. Dodać do niej musztardę, majonez i sok w cytryny. Jeszcze raz całość zmiksować. Drugą połowę łososia pokroić w drobną kostkę. Na koniec do pasty dodać posiekany szczypior, koper, skórkę z cytryny i posiekanego łososia. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie dodatkowym sokiem z cytryny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najlepszą pastą z łososia jaką jadłam była ta kupiona w Piekarni i Kawiarni Lajkonik na połówce z pieca, świetna, musze jeszcze kiedyś ją kupić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×