Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwonka417

biegunka, nieregularne skurcze, ból brzucha...

Polecane posty

Witam, Jestem w 31 tc, dokładnie 31 tydzień i 2 dni i mam pewien problem, ponieważ od dwóch tygodni męczy mnie biegunka, a wczoraj strasznie bolał mnie brzuch nie był to ból jak na miesiączkę tylko mocniejszy. Jak chodziłam czy próbowałam się przekręcić na łóżku to strasznie mnie bolał i łapały mnie skurcze. Były one nieregularne ale częste i bolesne aż takie gorąco mi uderzało na twarz. Strasznie mnie spojenie łonowe bolało, czułam takie kłucie, rozpychanie, parcie acha i jeszcze kręgosłup mnie bolał,rwał i tak piekł co jakiś czas. Stwierdziłam, że poczekam do rana i zobaczę czy mi przejdzie ale dziś też miałam skurcze bolesne i nieregularne oraz boli mnie w pachwinach i boli mnie kręgosłup i już sama nie wiem co to może być no i to jest moja druga ciąża. Proszę o radę. :]

Gość gość
Proponuję pojechać do szpitala niech sprawdzą czy wszystko ok, a ja złapałam jakiegoś wirusa w ciąży i męczyła mnie okropna biegunka także. Zostałam w szpitalu pod kroplówką, trafiłam tam akurat z innej przyczyny ale zaproponowali że podładują mnie trochę elektrolitami i sprawdzą czy wszystko ok. Czułam się spokojniejsza.

Jeszcze dwa tygodnie temu miałam na bieliźnie taki śluz bezbarwny, zbity i klejący, a tydzień później taki mleczny czy to jest czop? Z pierwszym dzieckiem miałam chyba brązowy ale dokładnie już nie pamiętam jak wyglądał.

Jedz do szpitala bo to może być wszystko. Jak to nic poważnego to wrócisz spokojnie do domu

poczekam do rana jeśli się nic nie zmieni to pojadę do szpitala niech sprawdzą bo tylko się stresuję. Tylko, że mieszkam za granicą a dokładnie w Danii i tutaj służba zdrowia jest do kitu jeśli chodzi o ciążę, zawsze wszystko jest w porządku.

Gość gość
ja bym radzila Ci pojechac na IP nawet dzis bo ja tak mialam i byly to skurcze porodowe, udalo sie powstrzymac (2tyg pod kroplowkami lezalam, dostawalam sterydy na pluca dziecka w razie "W") teraz koncze 37 tc a trafilam do szpitala w 32 :) takze jedz i sie nie zastanawiaj

Gość gość
dzieje Ci sie cos a zamiast jechac do szpitala to wolisz siedziec na kafeterii? ile masz lat? kurde kobieto no tu o Twoje dziecko chodzi.. chcesz urodzic w 32tc? ja bym nie chciala :/

Gość iwonka417
Tak czuję ruchy dziecka i to dobrze , a co to jest to IP bo nawet nie wiem w Danii o czymś takim nie słyszałam.

Gość gość
o rany! IP to izba przyjęć

Aha no dobrze, nie gorączkuj się nie siedzę stale na takich stronach to nie znam tych skrótów.

Gość gość
nie koniecznie musisz siedziec na stronach zeby znac podstawowe skroty, moglabys w sumie nie siedziec tylko pojechac/zadzwonic do lekarza

Gość gość
jeśli masz biegunkę to probiotyk może pomóc, ja bym poszła z tym do lekarza albo właśnie na izbę przyjęć, nie warto lekceważyć takich objawów

Gość gość
uwazam, ze nie warto autorce doradzac bo pare osob jej pisalo zeby poszla/zadzwonila do lekarza ale jak ona nie chce no to nie, jej dziecko, jej sprawa

Ja również nie włóczyłam się po lekarzach, podawałam węgiel albo smectę, na szczęście od dłuższego czasu jest spokój w rodzinie z biegunkami, staramy się zdrowo odżywiać i pić dużo wody. Wbrew pozorom to ma ogromny wpływ na późniejsze rewolucje w brzuchu.

Gość gość
to co piszesz bóle brzucha, biegunka, skurcze to typowe objawy celiakii czyli choroby genetycznej. Ujawnia sie u dzieci lub u dorosłych - najczęściej u kobiet, które są w ciąży https://www.google.pl/search?q=bruck+turner&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=fz3yV4z0Hsav8wfui5CAAQ