Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

guzy na karku

Polecane posty

Gość gość

Miesiąc temu zrobił mi się gdyż na karku, duży twardy nie na skórze ale wyraźnie pod jej warstwa, ostatnio trochę się zmniejszył za to pojawił się drugi po lewej stronie,nie symetrycznie do tamtego. Ten mały już nie boli za to większy daje o sobie znaki, boli i ciągnie. Ma ktoś pomysł co to jest lub miał podobnie?

Gość gość
To nie guzy tylko powiększone węzły chłonne, świadczyć mogą o zwykłej infekcji albo poważniejszym stanie zapalnym lub ukrytej chorobie.

Gość gość
Myślałam że na karku ich nie ma zawsze mi się wydawało że są na szyi i głowie. Ale dzięki. Znaczy trzeba się przebadac

Gość gość
Nie chcę Cię straszyć ale z tymi węzłami chlonnymi może być prawda. Mojej koleżance tez się taki pojawił na karku okazało się ze ma białaczkę :(

Gość gość
takimw takim razie pozostaje mi tylko zapisać się na wizyte do lekarza bo chyba nic nie poradzę

Gość gość
To węzły chłonne. Miałam tak kilka lat temu niby po anginie, choć guzki pojawiły się kiedy już o tej anginie zapomniałam. Dostałam na to antybiotyk, ale trwało kilka miesięcy zanim mi to zeszło i do teraz troszkę się powiększają przy każdym przeziębieniu.

Gość gość
Może to nic poważnego jednak. Nie pamiętam kiedy ostatnio byłam chora ale być może jakaś infekcja o której nie wiem jest

Gość lindmapira1972oqail
To nie guzy tylko powiększone węzły chłonne, świadczyć mogą o zwykłej infekcji albo poważniejszym stanie zapalnym lub ukrytej chorobie. Jasne http://www.calloon.com/1