Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoś mi wytłumaczy ulga podatkowa na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Mąż ma na umowie najniższą krajową, ja niestety pracuję na śmieciówce. Ile dostaniemy zwrotu podatku?

Gość gość
Zależy jaki wyjdzie Wam podatek...Jeśli jednak Ty pracujesz na umowie zlecenie- rozlicz się sama. Dostaniesz całość odprowadzonych przez pracodawcę zaliczek(jeśli się uczysz zaliczki są dość wysokie więc i zwrot jest lepszy).

Gość gość
od 1 stycznia weszła w życie nowelizacja ustawy i rodzice najmniej zarabiający dostaną pełny zwrot,nawet jeśli nie mają wystarczająco odprowadzonego podatku.

Gość gość
ja rozliczalam sobie pit wg programu z neta. maz takze ma najnizsza krajowa. i wyszlo mi 900 pare zl a nie caly zwrot na dziecko. co z tym zrobic??

Gość gość
czy wypełniłaś dodatkowy PIT/UZ

Gość gość
nie, tylko pit "O".

Gość gość
wydaje mi się,że musisz zadzwonic do swojego US i dowiedzieć sie co teraz/ złożenie korekty do zeznania. Tu jest opisana ulga na "nowych" zasadach http://www.pit.pl/ulga-prorodzinna/

Gość gość
jeszcze nie zlozylam tego pitu :)

Gość gość
Czy jeżeli jedno z rodziców pracuje, a drugie nie to też dostaniemy 100% ulgi jak wypęłnimy ten Pit UZ ? Nie jesteśmy małżeństwem.

Gość gość
Tak.

Gość gość
Dziewczyny proszę Was o pomoc z tym pitem UZ. Bez wypelniania tego zalacznika UZ wyszlo mi zwrotu 924 zł. (tylka amz pracuje- na papierku najnizsza krajowa) w tym UZ- przy pozycji nr 10- skadki na ubezpieczenie spoleczne i zdrowotne mam wpisac łaczną sume z pitu 11 z pozycji nr 66 i 68? dobrze rozumiem? s pozniej pozycja nr 12- mam wpisac (1112,04-430,92) pozycja 41 z pitu "O" s niew mam pitu 36 tylko 37 czyli w picie UZ w pozycji 15,16 nic nie wpisuje? s poz. 17 czyli nadplata z pit 37 to 924 i zostaje pozycja nr 18- laczna kwota pozycji 14 i 17- czyli w moim wypadku 681,12 i 924 i z tego odjac pozycje nr 15 (ale ja nie mialam pozycji nr 15) to znaczy ze zwrotu dostaje te 1600 zł? s podejrzewam ze nikomu nie bedzie chcialo sie na to odpisac :) ale warto sprobowac :D

Gość gość
Dobra dziewczyny znalazłam l;epszy program w necie, oblicza tez UZ :) Wszystko mi dobrze wyszło ;-)

Gość gość
no i super :D :D

Gość gość
ale dzięki za chęci, fajnie, że są tu równe babki! :)

Gość gość
Ej..a mi wyszlo wiecej niz 1112 zl..dlaczego? Rozliczylam sie na jedno dziecko i wyszlo mi prawie 1300 jak to..? Nie znam sie na tym...