Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinka97

pierwszy raz

Polecane posty

Gość Malinka97

Mam 17 lat, a mój chłopak w tym roku 19. Jesteśmy w związku od 3 lat i zastanawialiśmy się nad tym pierwszym razem. Oboje uważamy że dojrzeliśmy już do tego. Kochamy się i zarówno on jest moim pierwszym, takim powazniejszym chlopakiem, jak i ja jego pierwszą dziewczyną. Wiem, że wielu może uznać że za młoda jestem czy cokolwiek. Chodzi mi poprostu o porade, a nie o bezsensowne wyrażanie opinii że jestwm niedojrzała czy niewiadomo co jeszcze :) . Mianowicie, boję się. Nie seksu lecz tego, że zajdę w ciąże. Wiem, że sie stosuje wszelakie środki antykoncepcyjne. I w tym sęk. Jakiej antykoncepcji najlepiej użyć żeby mieć dużą pewność, że nie zajdę w ciążę w tym wieku ? Jak zachowywać się podczas stosunku? Nie chciałabym się spalić ze wstydu przed chłopakiem, jestem dosc niesmiałą dziewczyną, więc to troche niepodobne jak do mnie żeby krzyczeć w niebogłosy z podniecenia. Mam nadzieje że ktoś mi spróbuje to nakreślić. Pozdrawiam :)

Gość gość
Sprawę antykoncepcji powinnaś nakreślić w czasie wizyty u ginekologa, jeśli nie jesteś gotowa na wizytę u gina, to na seks i oczywiście ewentualną ciąże też nie, chociaż generalnie wystarczy gumka dla chłopaka i do przodu. Co do reszty to jest to szalenie instynktowne, ty nie zaciskasz nóg, on wchodzi i jeździ :)

Gość gość
wstrzemięźliwość seksualna 100%pewności

Gość gość
Mianowicie, boję się. Nie seksu lecz tego, że zajdę w ciąże. x I słusznie, to zdecydowanie za wcześnie. Jakiej antykoncepcji najlepiej użyć żeby mieć dużą pewność, że nie zajdę w ciążę w tym wieku ? x Zdajesz sobie sprawę, że nie ma antykoncepcji 100%? Co ci da "duża pewność"? Jeśli akurat tobie zdarzy się ta "małą niepewność"? Jesteś gotowa na konsekwencje? Jak zachowywać się podczas stosunku? x Wybacz, ale tego ci nikt nie powie. Skoro pytasz, to czy aby na pewno jesteś gotowa? Nie chciałabym się spalić ze wstydu przed chłopakiem, jestem dosc niesmiałą dziewczyną, x Zrób to wtedy, kiedy przestaniesz myśleć w ten sposób. A o antykoncepcję nie pytaj na forum, tylko - jak już ktoś wcześniej napisał - na wizycie u ginekologa. To indywidualna sprawa, powinien ci ją dobrać lekarz. W przypadku, kiedy absolutnie nie chcesz mieć dziecka sama prezerwatywa jako taka to jednak ryzyko.

Gość gość
Niech Cie posuwa w buzie i nich sie sposci w buzi napewno nie zajdziesz w ciazy

Gość gość
Tabletki antykoncepcyjne to trócizna po latach bedą kłopoty zdrowotne!!! A do ginekologa powinnaś zabrac chłopaka by pilnował sterylności,bo rękawiczki chronia tylko ginekologa nie Pacjenta! A mamy prawo do obecności nawet w szpitali podczas badań i zabiegów osoby blskiej ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta.