Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak za 1 razem zdać na prawo jazdy?

Polecane posty

Gość gość

rady

Gość gość
rada jest w sumie jedna - wykupic jak najwiecej godzin ile sie da i CWICZYC

Gość gość
polska to kraj łapówkarzy z tego co słyszałam to ludzie często dają im w łapę kobiety czasami płacą w naturze moim zdaniem to upadlające ale instruktorzy i tak specjalnie uwalają żeby więcej zarobić

Gość gość
nauczyć się - wyrywkowo rozwiązywać gotowe testy z netu - ja zdałam za pierwszym razem - więc da się ;p a no i jak nie znasz odpowiedzi to nie strzelasz tylko przerywasz test i doczytujesz i tak w koło macieju

Gość gość
trzeba dac 500-800 zl lapowki aby zdac w PRLu to wina sitwy PO

Gość makopat
Łapówa nic nie da bo egzaminatora dostajesz losowo po za tym co z tego,że kupisz papier jak nie będziesz umiał jeździć! Jedyna metoda to uczyć się teorii bo praktyka bez tego ani rusz a potem jeździć, jeździć, jeździć. I jeszcze jedno- słuchać instruktora bo jemu też zależy na Twoim sukcesie- większa zdawalność-więcej klientów. Dodatkowo dodam,że słuchać instruktora tzn.słuchać wskazówek a nie czekać aż Ci podyktuje każdy ruch. To Ty prowadzisz i to Ty musisz myśleć. A jak się boisz lub stresujesz to albo to u siebie zwalcz albo sobie odpuść prawko bo będziesz stwarzał zagrożenie na drodze. Powodzenia na egzaminach!

Gość gość
Ja mam problem z łukiem gdy jadąc tyłem robię obrót kierownicą nieświadomie wciskam sprzęgło i hamuję nie umiem nad tym zapanować. :(

Jadąc po łuku należy "ciągle" kręcić kierownicą i śledzić prawą linię w prawym lusterku. Polecam filmiki z YT jak poprawnie jeździć po łuku. Aby nie marnować czasu i pieniędzy należy dobrze się przygotować. Do teorii trzeba zrobić min. 100 testów co pozwoli się zapoznać z materiałem i przepisami ruchu drogowego. A co do praktyki na placu czy w mieście to ćwiczyć... ćwiczyć ... ćwiczyć... polecam pojeździć kilkoma samochodami nawet takimi samymi z jednej szkoły jazdy. Warto wykupić 1-3h z konkurencyjnej szkoły lub z innym instruktorem aby przekonać się co naprawdę umiemy.

Gość gość
Jak za 1 razem zdać na prawo jazdy? x Odpowiedz jest prosta: nauczyc sie dobrze jezdzic

Tak naprawdę po 30h czy 60h jeździ się fatalnie, najważniejsze to nie stresować się aby nie odpalić głupiego numeru :D

Gość gość
filmiki na YT oglądałam ale nie pomogą mi one zapanować nad niekontrolowanym wciskaniem sprzęgła podczas kręcenia kierownicą, dopiero jak mi zwalnia lub zatrzymuje się domyślam się że musiałam docisnąć nogą pedał.