Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego nie można sprzedać mieszkania przed upływem 5 lat od kupna?

Polecane posty

Gość gość

bo inaczej zapłaci się wysoki podatek. Głupi ten przepis, niby co on ma na celu? w innych państwach też tak jest?

Gość gość
no to nie pisz ze nie mozna, mozna, ale musisz płacic słono

Gość gość
ta zasada dotyczy kupowania mieszkań od miasta z dużą bonifikatą.A czemu tak jest to się domyśl o co nietrudno

Gość gość
oczywiście że można, ale musisz zapłacić podatek spory no chyba, ze sprzedajesz a kasę wydajesz na kolejny obiekt mieszkalny to wtedy możesz sprzedać nawet po 1 dniu bez bulenia kasy

Gość gość
Nie tylko od miasta tylko jakiegokolwiek. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Możesz sprzedać, ale musisz złozyc oświadzczenie że w ciągu 2 lat wydasz to na nową inwestycje bądż remont. Od niewykorzystanej sumy płacisz podatek. Np. sprzedasz za 100tyś. a zrobisz remont za 65 tyś. czy kupiusz inne , to płacisz podatek od różnicy czyli od 35 tyś.

Gość gość
jak chce się uniknąc podatku 23 proc to żadnego mieszkania nie można sprzedać przed upływem 5 lat

Gość gość
to jesli dzisiaj sprzedam mieszkanie, a za jakis czas kupię następne to nie będę płacić tego podatku?

Gość gość
A kto ci broni? Jak kupiłem ruinę do remontu za grosze, wyremontowałem i sprzedałem po 5 miesiącach od zakupu. Co innego jak kupujesz od gminy z jakąś ulgą, wtedy to jest takie niby zabezpieczenie aby handlarzy nie kusiło, trzeba było kupić mieszkanie po cenie rynkowej, bez ulgi, to mogłabyś/mógłbyś je sprzedać od ręki.