Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_katarina

Schudnąć zanim zostanę mamą

Polecane posty

mam 31 a jojo to moje drugie imię na ostatnim roku studiów licencjackich schudłam 30 kilo potem przez lata przytyła prawie 45 gdy zaszłam pierwszy raz w ciąże w 2012 roku ważyłam 112 kilo i 4 kilo wcześniej podjęłam decyzje że czas zabrać się za siebie niestety moje maleństwo przestało się rozwijać w 5 tygodniu i nie usłyszałam bicia serducha endokrynolog zabronił zachodzenia w ciążę puki nie unormuje tarczycy w styczniu 2013 postanowiłam coś ze sobą zrobić i schudłam znowu 27 kilo, zielone światło od endo dostałam w październiku 2013, wtedy również przestałam pilnować diety i ćwiczeń... minęło 15 miesięcy a my nie doczekaliśmy się 2 kresek a moja waga pokazała 119,1 kilo a co za tym idzie przybrałam znowu 29... 19-go stycznia postanowiłam coś zmienić

Gość gość
A ile zazwyczaj jesz kalorii? Pytam, bo jeśli jesz np. 2tys kcal to może na początek obetnij sobie do 1,5 tys. Myślę, że i na tym zaczęłabyś chudnąć. Tym bardziej gdybyś włączyła ruch. Chodzi o to, żeby organizm nie doznał szoku, że obetniesz by racje żywieniowe o połowę. A jak się przyzwyczaisz do mniejszych porcji to możesz potem zmniejszyć jeszcze kaloryczność do tych 1200, ale raczej nie mniej, bo organizm potrzebuje energii do wszystkiego: stania, leżenia, spania, pracy a nawet oglądania tv czy jedzenia. Pozdrawiam i życzę powodzenia A.

Gość gość
Więc tak jak c***isałam wyżej, obcinaj sobie, na przykład co tydzień po 200kcal żeby się przyzwyczaić. No i wyrzuć z diety żarcie, które intuicyjnie wydaje ci się niezdrowe czy tuczące: smażone, tłuste, słodkie, zbyt słone

Gość gość
Żadne 1500 czy 1000, żadne 8godzin... Raz, a dobrze trzeba zmienić nawyki żywieniowe bo sama widzisz, ze wracajac do dawnego sposobu jedzenia znowu tyjesz. Gdzie tu sens diet jak później jesz wszystko. Jedz wiec wszystko ale z głową!