Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spokojnie w 45min mozna ugotowac obiad z 2 dan

Polecane posty

Gość gość

Uz nie wymyslajcie ze nie

Gość gość
nawet z trzech stopka: przystawka czy deser?

Gość gość
Szybki deser tez da rade..widze ze mamusia zaradna nie jak reszta kafe..ugotowanie normalnego obiadu wielkie wyzwanie

Gość gość
You made my day!

Gość gość
Oczywiście ze tak ! W miedzy czasie można jeszcze umyć podłogi, ogolić nogi , zrobić ekstra fryzurę i makijaż a także pobawić się dzieckiem i nikt mi nie wmówi ze się nie da - 45 min to kupa czasu a żadna z tych czynności ( razem z gotowaniem obiadu oczywiście ) nie jest tak czasochłonna !

Gość gość24
oczywiscie. Wystarczy szybko umyc i obraz warzywa,przygotowac mieso i w max 50min mam zrobiony 2 daniowy obiad. Do tego zdarze odkurzyc,umyc podlogi,zrobic makijaz i zajac sie dzieckiem. Czasem jeszcze na pranie starczy czasu. Brak ogranizacji kobiety nic wiecej!!

Gość gość
I jeszcze da radę umyć okna i wyjść z dzieckiem na spacer. I to wszystko w 45 minut.

przygotować , ugotować ,zjeść a nawet ponownie zgłodnieć :) a co tam - jak szaleć to szaleć :D

Gość gość
juz nie drwij,bo widocznie jestes niezaradna jak nie umiesz sobie poradzic z obowiazkami domowymi. Ja lubie sprzatac i gotowac i nie zajmuje mi to calego dnia i nie padam na twarz po wysprzataniu calego domu.Wszystko robie w miedzy czasie. Bawie sie z dzieckiem i scieram kurze.robie obiad i myje podlogi,spacer i zakupy. wszytsko przyjemne i pozyteczne. Zadna z ciebie kobieta jak potrafisz narzekac tylko z dupa przed telewizorem

bardzo sie cieszę ,ze z ciebie prawdziwa kobieta , " pośpieszalska " w gotowaniu ale skoro to ci nie przeszkadza ...:D

Gość gość
Tak, tak :) jestem dumna z Ciebie, że dajesz radę opanować cały dzień w 45 minut. Podziwiam i zazdroszczę kunsztu.

Gość gość
Autorko widać masz całkiem spore kompleksy skoro musisz się dowartościować szybkością przygotowania obiadu. Mi dzisiaj zrobienie obiadu zajmie 5 minut. Wiec jednak jesteś kiepsko zorganizowana

Gość gość
jesli dla kogos przyjemnością jest mycie podłóg, ścieranie kurzy to ok:D Wyobraź sobie, że niektórzy mają lepsze zajęcia niż realizowanie się jako kura domowa:O

Gość gość
Jakie drwiny ??? Chyba nie chcesz powiedzieć ze 45 min idzie ci na sam obiad ???? Ty to dopiero nie jesteś nie zaradna. ...

Gość gość
Autorko podaj adres, bo komisja uznała, że należy ci się odznaka perfekcyjnej kury domowej. Wyślemy pocztą razem z instrukcją jak być jeszcze większą kura domowa.

osobiście wiszą mi takie dylematy ale widzę , że ten temat jest już któryś raz podnoszony więc ... pani pośpieszalska kucharko powiedz mi ile czasu zajęłoby ci ugotowanie takiego obiadu jak mój dzisiejszy - zupa ogórkowa ,ziemniaki , drobiowa wątróbka / filet dorsza , surówka z kiszonej kapusty .Zakładam , że gotujesz od zera czyli nie korzystasz z gotowców . Dodam ,że obiad jest dla 4 dorosłych osób . :D a teraz mi napisz ,ze w tzw międzyczasie zrobiłaś sobie paznokcie :D

wszyscy lubią ambitniejsze zajęcia ale każdy lubi czysty kibelek i lśniącą podłogę :) jeśli utrzymanie , samodzielne utrzymanie czystości w swoim domu to oznaka bycia kurą domową - jestem kurą do kwadratu :D

Gość gość
no jeśli zupa jest na kostce, a drugie danie to naleśniki, albo danie gotowe, to pewnie, że tyle starczy.. ale samą zupę, jeśli ma być smaczna i zdrowa, robi się dłużej

Gość gość
obranie warzyw, potarcie ogórków to max 15 minut , obranie ziemniaków i wstawienie ryby do piekarnika 10 minut..... surówka z kiszonej kapusty.. nie rozśmieszaj mnie już ALLIUM:D:D:D:

Gość gość
Gratuluję zorganizowania :) Ja codziennie robię 2-daniowy obiad, sprzątam tzn. wycieram kurze, odkurzam, myję łazienkę, robię 2-3 prania, prasuję, robię zakupy i chodzę z dziećmi na spacery ... ale niestety zajmuje mi to więcej niż 45 min :( .... dodam tylko, że mam trójkę dzieci w tym dwa maluchy (2 latka, 11 miesięcy) więc dochodzi regularne karmienie mlekiem, owocami i własnoręczne przygotowywanie zupek i deserków. Ale spokojnie wyrabiam się zanim Mąż wróci z pracy i wtedy mamy czas dla siebie :)

obranie warzyw , przetarci ogórków .... gotowałaś kiedyś ogórkową ? wiesz , że wrzuca sie je pod koniec gotowania bo zakwaszenie powoduje , że warzywa twardnieją i są niesmaczne ? :) wiesz ile czasu zajmuje obranie ziemniaków dla 4 dorosłych ludzi ? poszatkowanie kapusty ,starcie marchwi , jabłka , zrobienie sosu do tejże kapusty ? jak przygotowuje sie wątróbkę do smażenia ?:D obiad z gotowców - to kwestia nie 45 mim a 15 :) i tylko z tym mogę sie zgodzić . Skąd taki pośpiech w tym gotowaniu ? taki brak poszanowania dla tego co jecie ? oglądacie te duractwa w tv o gotowaniu , te master chefy czy jak im tam gdzie ludzi gnoi się bo nie potrafią przygotować tortu szwarcwaldzkiego w pół godziny i zaczynacie wierzyć , że można zrobić wartościowe obiady w 45 mim . Wszystka o co dobre wymaga czasu . resztą można zrobić w pół godziny . takie gonienie z obiadami nie świadczy o organizacji ale słabym repertuarze posiłków , o braku umiejętności w kuchni . Bo każda kobieta gotująca coś więcej niż tylko zupy na kostkach wie ,ze śa potrawy szybkie i te na które potrzeba czasu i wiedzy . No i oczywiście trzeba sprzątać na bierząco a ot też j est czas :)

Gość gość
allium no chyba że twoja rodzina żre jak wieprze że godziny zajmuje ci samo obieraniew warzyw.

Gość gość
wywar mięsny - bulion z kury gotuje się 45 min.? Chyba pęknę na czym jest ta zupa? Na wodzie? Sama robię zupy na warzywach i trwa to 20 minut ale nie codziennie przecież to jemy a jeszcze do tego pracuję, w zasadzie mam 2 prace i 2 dzieci.

Gość gość
alium ty to jednak jesteś mądra baba :) ...ot taki wymarły gatunek .

Gość gość
hmmm dobry rosół gotuje sie z 2-3 godziny . Jak kto mi pisze ze robi zupę w kilka minut to chyba ma na mysli zupe na kostkach rosołowych .

to " jednak " jest łyżką dziegciu w beczce miodu ale ....dzięki za dobre słowo :D

dlatego żeby moja rodzina nie " żarła jak wieprze " ja muszę poświęcić tym obiadom trochę czasu :)

Gość gość
większość zup jakich jakie gotuję są na mięsie, nie da się tego zrobić szybciej niż 2h, w zależności od mięsa nawet dłużej, wyjątkiem jest klopsowa ale najpierw 2 razy mielę mięso, przyprawiam, kulam a później gotuję co i tak daje ok. 1h

Gość gość
miało być jakie ale dziecko mnie zagadało ;)

aaaaa.... klopsiki ....choćby i nawet z sosie koperkowym ....pycha :)