Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dajecie roczniakom mleko krowie?

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym synkowi ugotowac manne na mleku krowim.ma 14mcy.podawala ktoras z Was takiemu maluchowi ?wydaje mi sie,ze taka kasza bardziej sie naje niz taka gotowa,z bobovity.

Gość gość
Tak. Ja dawalam nawet wczesniej, zreszta sam lekarz proponowal.

Gość gość
Tak, oczywiście że można i zdrowiej będzie!!!

Gość gość
nie, mm po roku

Gość gość
mój syn kiedy odstawiłam go od piersi w 5 miesiącu przez chorobę moją jeszcze przez 3 miesiące pił mleko przeznaczone dla dzieci, ale z czasem coraz mniej aż w końcu wcale, dawałam mu danonki jogurty naturalne i powoli mleko krowie kiedy poszłam do pediatry o powiedziałam że syn ( wtedy niecałe 10 miesięcy_) nie chce pić dla dzieci zapytał co je . powiedziała to co powyżej i ze miesa i warzywa i powiedział że taka ilość mleka w takiej postaci w tym wieku dziecka w zupełności mu starcza a jeżeli nie występują objawy to kontynuować dziś syn ma 4 lata i 2 miesiące zdrowy chłopak pije mleko po pól litra dziennie w postaci płatkół kakao i czystego mleka przeważnie a jego najlepszy obiad to mięsko i surówki w każdej postaci. zdrowy chłopak

Gość gość
i nie jest prawdą że mleko krowie jest dla dzieci powyej roku... to zależy tylko od dziecka. tak jak u nas?

Gość gość
A moze zamiast na krowim,gotowac te manne na wodzie?

Gość gość
oj manna na wodzie nie zawse się sprawdza , jeżeli ma autorka wątpliwości niech apyta się pediatry. choć z doświadczenia wiem ze jeżli dziecko nie alergii i nie ma z brzuszkiem problemów to mleko krowie po roku nie zaszkodzi w racjonalnej porcji według dnia

Gość gość
a najlepszy sposób by sprawdzić jak dziecko sobie poradzi z mlekiem krowim o ile nie jest na nie uczulone dać mu je w małej porcji do picia i sprawdzić jak zareaguje jak dobrze to po 2 dniach przygotować można posiłek

Gość gość
Zaczęłam dawać przed 3 urodzinami zupy mleczne, cały czas jest karmiony piersią.

Gość gość
mojemu synowi zaczęłam dawać kaszę mannę na mleku krowim jak miał 10 miesięcy.

Gość gość
A ile produktów dawalyscie z mlekiem krowim ? Czytajcie składy produktów to się dowiecie, teraz wszędzie cisną gluten i mleko Do gościa z 00:02 zdrowiej będzie bez mleka które powinno być dla cielaka a nie dziecka ja synowi nie daję glutenu ani mleka i żyje co prawda uczulony wiec dlatego nie podaje glutenu ale mleka nie daje i przestał chorować

Gość gość
Samego mleka nie.bialy ser owszem

Gość gość
podaj i go obserwuj,czy nie dostał wysypki.lub czy kupy sie nie zmieniły

Gość gość
Ja nie daję z kartona,butelki ale jogurty naturalne daję

Gość gość
Do gościa z 8.14: a co dajesz zamiast mleka????

Gość wobbmidico1983qtvua
Tak. Ja dawalam nawet wczesniej, zreszta sam lekarz proponowal. Jasne http://517.at/go/bQnP

Gość aniaa849
Ja podalam synkowi kasze manna na mleku krowim jak mial 8 miesięcy oczywiscie wczesniej dawalam mu jogurty twarozki itp produkty dzis ma 13 miesięcy dalej na noc wypija bbutle kaszy i nic zlego mu sie nie dzieje

tak, córce wprowadzałam produkty na krowim mleku wg tabeli żywieniowej, obserwowałam czy ma objawy alergii czy nie, nie miała, wiec po roku zaczęła dostawać manne na mleku krowim, uwielbia ją, dodaję troszkę cukru waniliowego, dla smaku ;) ja akurat mam mleko wiejskie od krowy pastwiskowej, wiec dodatkowo je rozrzedzam, bo jest zbyt tłuste.

Gość gość
Tu autorka .syn wczesniej jadl juz jogurty naturalne,twarog kilka razy,kilka razy dostal danonka ,tego naturalnego w smaku dla dzieci od 10mca.mleko w nalesnikach lub plackach z jablkiem.jutro mam wizyte u lekarza z nim ,wiec spytam.co do kup to ciezko powiedziec,bo robi codzien 2-3,a jak wychodza zeby to po kazdym karmieniu,czasem i z 6 razy dziennie.

Gość gość
LOJ MATKO NIE ROBCIE Afery moj pije juz od 8 mies

Gość gość
przecież 14 miesięczne dziecko, to nie maluszek.. jasne, że może pić mleko krowie.. jeśli był karmiony normalnie, zjada twarożki, serki typu almette, naturalne jogurty itp. to spokojnie możesz mu dawać takie mleko do picia...

Gość gość
Ja podawalam mleko krowie odkad skonczyly 6 miesiecy.