Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nikt mi nie pomaga!

Polecane posty

Gość gość

cholera! mam swój dom, dziecko, męża i obowiązków od cholery! Moja mama (choć sama dostawała pomoc, opiekowała się nami babcia z dziadkiem) oprócz telefonu czy wszystko ok nie pomoże mi w niczym! Uważa że sama dam sobie radę. Za to moje rodzeństwo jest na pół ułomne i z każdą wpadką (kolejne dziecko, kolejny provident(!) czy brak kasy, ogarnięcia życiowego) może na nią liczyć, ba! sama proponuje że pomoże. Jestem sfrustrowana i zazdrosna że oni nie muszą kombinować tak jak ja, nie muszą się starać i martwić! Nie zabraknie im kasy na lekarza do dziecka bo mama da, tata kupi do lodówki i chuuura żyjemy dalej. Od skończenia 18 sama pracowałam(pomimo szkoły), w wieku 19 wyprowadziłam się z domu. Nikt nie musiał się o mnie martwić, mineło 10 lat i nikt się nawet nie zainteresuje czy czasem nie potrzebuję pomocy, czy nadążam.

Gość gość
nudny i głupi temat

Gość gość
mnie akurat pomaga bardzo wiele osob stopka: belki w swoim oku nie widzicie?

Gość gość
Większość rodziców przejawia taka tendencje do darzenia większą atencja tego dziecka, które najgorzej sobie radzi, to naturalne. Myślę że jeśli bardzo zależy Ci na pomocy mamy, to powinnaś jej uświadomić, że tobie jest bardzo trudno, ona być może wcale nie zdaje sobie sprawy, z tego jak wygląda sytuacja. Jest zaslepiona I trwa przy starych schematach- ty sobie radzilas, rodzeństwo nie, więc to im trzeba poświęcać cała uwagę. Jeśli rozmowa nie podziała, to spraw, by rodzice zauwazyli, że tobie jest bardzo ciężko, lub, że wręcz sobie nie radzisz(nawet jeśli miałaby to być insynuacja).

Gość gość
gorzej? nie rozsmieszaj mnie, ok? stopka1: slepota jest przepadloscia zaslepionych stopka2: nauczylem sie uzywac ludzi ale dziala to tylko w jedna strone stopka3: brzydzisz mnie jak nikt ale nie wiem jak ci to powiedziec zebys to dobrze zrozumial

Gość gość
ona mnie nawet nie odwiedza bo albo nie ma czasu, albo chęci. Obu bratanków piastowała, bo w jednym domu są. Pieprzycie o belkach w oku, ale mnie zawsze było wstyd jako rodzicowi nie zadbać samemu o swoje dziecko. Nie czekałam aż znajdzie mi lekarza czy przedszkole!!! mam taki etap w życiu, że brakuje mi sił na ogarnięcie wszystkiego, patrząc np na takich przygłupów nieudolnych po prostu im zazdrosze.. jestem zmęczona

Gość gość
poproś mamę o pomoc może pomoże sama nie chce się wcinać do twojej rodziny potem dziewczyny piszą matka we wszystko się mi wtrąca porozmawiaj z mamą powiedz że jest ci ciężko że chcieli byście wyjść do kina czy kawiarni.

Gość gość
ostatnio mi powiedziała "masz swoje to żyj sobie w spokoju". Chodziło jej o to, że ona ma swój bałagan, a ja swój. :O

Gość gość
A prosiłaś kiedykolwiek o jakąkolwiek pomoc?

Gość gość
no i chyba tu jest problem, bo to ja ciągle jej pomagałam, bo bardzo przeżyła stratę mamy (mojej kochanej babci). Pomagałam, wspierałam i tak się chyba wszyscy wokół razem ze mną nauczyli.

Gość gość
mnie tez nikt nie pomaga wszytko co mam to sama z mezem na to pracuje nikt mi na nic nie daje ale przynamniej te znikt mi nie wygada ze cos mi dal nie musze nikomu nic zawdzeiczac choc jak patrze w rodzinie na taka co ma wysztko i to dizeki rodzicom to jestem zazdrosa bo mnei nei stac na tyle co ich

Gość gość
czasem po prostu potrzebują tylko wsparcia, niczego więcej. Jeśli zadzwonię i powiem że mi źle, jest zaraz odpowiedz: "nie przesadzaj, przecież tyle masz". Ręce mi opadają i wolę skończyć rozmowę. Mam dość bycia rodzicem! chce się poczuć choć raz na pół roku dzieckiem..

Gość gość
nie trzeba było się ****ać, i wtedy udawać dziecko

Gość gość
Twoja mama to nie dojna krowa którą można doić w nieskończoność, a twojemu rodzeństwu skończy się w końcu pomaganie i " prowadzenie przez życie za rączkę" (swoją drogą jak mamy zabraknie to kogo będą prosić? może ciebie?). Koniec końców, wyjdziesz na tym zwycięsko, bo nie potrzebujesz nikogo żeby ci kierował życiem. A z mamie powiedz w prost, że każdemu należy się taka sama uwaga i zrozumienie i tobie jest bardzo ciężko bo pracujesz po godzinach, żeby wiązać koniec z końcem, sama załatwiasz wszystko- nie prosząc o jakiekolwiek wsparcie. I tak- tyle macie bo sami zapie przacie, żeby coś mieć. Twoje rodzeństwo niech bierze przykład. o matko jakby mnie to irytowało :) ale ja sama był pewnie zwróciła uwagę rodzeństwu

Gość gość
polskie matki to sa na ogol skrzeczace c**y neinawidzace ludzi bo nie wiedza nawet kim chca byc 333 www.youtube.com/watch?v=H8dqeVcRT4g

Gość gość
Kobieto!!! nie sązę by mama kazała ci zakładać rodzinę,nie sądzę by kazała produkować potomstwo.Wybrała iich i im pomaga ponieważ widzi w nich ułomne dziweci,nie dające sobie rady. Nie usprawiedliwiam wręcz ganię taką postawę matki-rodzicielki. Pogoniłabym was przez suchy las,kochać się widać wszyscy lubicie i tylko wyciągacie łapę po pomoc,nie mowię tu o tobie.Ale skoro zazdrośc cię zżera to widać chętnie byś robiła dokładnie to samo.Dziwna z was rodzina.Matka powinna mieć na stare lata spokój a tu hieny tylko czyhają by coś wyrwać,