Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uraz kolana.

Polecane posty

Gość gość

A więc... miesiąc temu doznałam urazu kolana. W USG wyszło że mam lekko naderwane wiązadło poboczne. Lekarz stwierdził że się zrośnie. O dziwo nie dał mi gipsu ani stabilizatora twierdząc że to baardzoo małe uszkodzenie. Kolano już coraz rzadziej boli, chodze normalnie,zginam noge,wszystko chyba idzie w dobrym kierunku.Chciałam po prostu spytać czy znajdą się tu osoby które były w takiej sytuacji?I mogą mi powiedzieć czy się zrasło, czy nie nawraca się, czy nie boli, czy powinnam iść już na rehabilitacje?Wiem że od tego jest lekarz ale nie mam ubezpieczenia i każda wizyta kosztuje mnie 100 zł za usłyszenie że musze czekać aż się zrośnie.

Gość adrusluangbi1975tdxtk
A więc... miesiąc temu doznałam urazu kolana. W USG wyszło że mam lekko naderwane wiązadło poboczne. Lekarz stwierdził że się zrośnie. O dziwo nie dał mi gipsu ani stabilizatora twierdząc że to baardzoo małe uszkodzenie. Kolano już coraz rzadziej boli, chodze normalnie,zginam noge,wszystko chyba idzie w dobrym kierunku.Chciałam po prostu spytać czy znajdą się tu osoby które były w takiej sytuacji?I mogą mi powiedzieć czy się zrasło, czy nie nawraca się, czy nie boli, czy powinnam iść już na rehabilitacje?Wiem że od tego jest lekarz ale nie mam ubezpieczenia i każda wizyta kosztuje mnie 100 zł za usłyszenie że musze czekać aż się zrośnie. Jasne http://dogo.in/1

Gość gość
Proponuje poszukac fizjoterapeuty albo przynajmniej udać się do przychodni rehabilitacyjnej w Twoim mieście, bez skierowania od lekarza prywatnie tez cię przyjmą. a za kwotę 100 zł weźmiesz już kilka zabiegów oraz wytłumaczą ci, co i jak. Więzadło jeśli jest tylko naderwane powinno się zrosnąć, na pewno zabiegi fizykoterapeutyczne, np. pole magnetyczne, laser, przyśpieszą ten proces. Dodatkowo można zastosować taping w celu stabilizacji kolana.

Gość eszelka
Jak i tak płacisz, to zdecydowanie lepiej wybrać się do fizjoterapeuty. Mamy rewelacyjnych specjalistów w tym temacie. Ja trafiłam do http://www.kopieniec.pl/ po wypadku rowerowym i nie sadziłam, że będą w stanie pomóc mi tak bardzo, w sensie nie-lekarze. A do tego jest to idealne, piękne miejsce na powrót do zdrowia :D

Gość gośćKarolinka
Ja polecam rehabilitację kolana na Słomczyńskiego 12 w Krakowie, bardzo pomogli mojemu mężowi, a on bardzo lubi uprawiać sport. Po tej rehabilitacji wrócił do tego co robił przed urazem, więc super. tu są namiary na nich www.rehabilitacje.org