Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy słusznie mnie to zdenerwowało?

Polecane posty

Gość gość

Mój narzeczony wraz z koleżanką udawali przed wykładowcą, że są parą (!). Dodam, że wchodzili do gabinetu wykładowcy oddzielnie - a więc musieli wcześniej ustalić wersję wydarzeń. Ona pierwsza, potem mój chłopak. Podobno było to specjalnie, ponieważ robili razem projekt i nie chcieli, żeby wykładowca ich pytał. Strasznie mnie to zdenerwowało. I wydało mi się to nienormalne, nieprofesjonalne. Inna sprawa, że owa koleżanka zaczęła później się naśmiewać, że ja jestem z pewnej słabiutkiej uczelni z ich mieściny. Oni sami studiują na filii pewnej uczelni. Podczas, gdy ja skończyłam jedne studia dziennie w Warszawie, obecnie studiuję prawo na uniwerku w Warszawie i pracuję w kancelarii. Chłopak mnie nie obronił, a ja nie pozwoliłabym, gdyby "kolega" obrażał go przy mnie... Pokłóciliśmy się przez to i oczywiście wyszło, że to ja przesadzam.Co myślicie?

Gość gość
Proszę o odpowiedzi.

Gość gość
Słusznie. Facet ma dbać o swoją kobiet a w tym przypadku najzwyczajniej w świecie pozwolił by jakaś p*nda naśmiewała się z Ciebie.

Gość gość
Właśnie o to mi chodzi. Ona się naśmiewała ze mnie, a on nic nie powiedział, bo to "koleżanka z roku". I jeszcze to udawanie, że są parą... Dlaczego ja bym czegoś takiego w życiu nie zrobiła?

Gość gość
Jeszcze powiedział, że nie będzie mi już mówił o wszystkim, bo później ma przez to problemy, bo robię mu awantury...

Gość gość
to Ty odpowiadasz za swoje odczucia i uczucia, nie twój chłopak. nie pytaj nas czy słusznie cie to zdenerwowało czy nie, bo widać ze zdenerwowało i to mocno. chłopek roztropek tyle o nim można powiedzieć, ale niestety zasmucę cie większość jest taka.

Gość ewuniakochana
Odpowiedź na to, ale wiele innych pytań znajdziesz odpowiedź w książce Zaplecze - Violetty Komar. Polecam!

Gość gość
ale niby przed kim udawali pare? Przed wykladowca?

Gość gość
Tak, przed wykładowcą.

Gość gość
tak szczerze to ja nic nie rozumiem z tego bełkotu, czemu niby udawali parę? w jakim celu? serio nie ogarniam.

Gość gość
Myślisz, że ja to rozumiem? Udawali, bo ponoć wykładowca jest specyficzny; mieli razem zrobiony projekt i obawiali się, że wykładowca zacznie ich pytać z jego treści. Wymyślili więc, że powiedzą, że są parą i najpierw ona, a potem on, zaczęli z wykładowcą o tym dyskutować, więc sprawdzanie projektu zakończyło się na dyskusji prywatnej... O ich rzekomym związku.

Gość gość
aha teraz rozumiem. Straszny cwaniak z tego chłopaka i kombinator. Ale tacy najłatwiej przechodza przez życie.

Gość gość
Właśnie, mnie to oburzyło, choć on nie widział w tym nic złego i powiedział, że jak dla niego - ona mogła nawet powiedzieć, że jest z nim w ciąży, jeśli dzięki temu mógł dostać 5. Wydaje mi się to nieprofesjonalne... I jestem teraz na drugim kierunku studiów i przez lata nauki się z czymś takim nie spotkałam. Po prostu uważam, że pewnych rzeczy się nie robi, niezależnie od korzyści... A tym bardziej, gdy ona mnie obraziła, a on de facto nie zareagował. Aha, wiem o tym wszystkim z jego opowieści, mnie przy tym wydarzeniu nie było.

Gość gość
facet to zwykła pipa. skoro tamtą wykorzystuje do swoich celów, to może i ciebie ma tylko po to żeby jakiś cel osiągnąć, albo zwyczajnie się bawi. dobrze się bawi...

Gość gość
Przeżyłam coś podobnego. Z tym, że chodziło o kumpla. Kolega mojego JUŻ BYŁEGO faceta, postawił mnie w niezręcznej sytuacji, a mój były mnie nie bronił. Potraktuj to jako znak ostrzegawczy. To może być sygnał, że koleś jest tchórzem, nie zależy mu na Tobie zbytnio, a do koleżanki czuje mięte. To wystarczająco dużo powodów, by zastanowić się nad zerwaniem i uchronić się od większego bólu. Pamiętaj, że jesteście ze sobą z wyboru, a nie z konieczności. Jeżeli on sprawia, że czujesz się podle, zapewniam Cię, to nie ma najmniejszego sensu.