Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cukrzyca ciązowa, cukier po śniadaniu

Polecane posty

Gość gość

Witajcie jestem w 33 tygodniu ciaży od kilku tygodni mam zdiagnozowaną cukrzyce, jestem na diecie. Na czczo cukry wychodzą w normie najgorzej jest po śniadaniu często nie udaje mi sie utrzymać do 120 wychodzi 125-135, góra 140 mam jeść dwie kanapki zwyłego chleba nie sucharów wazy i nie mniej bo nie wolno mi chudnąć, nie mogę się forsować do mam skróconą szyjkę macicy. Nie wiem co począć czasami jem to samo jednego dnia jest ok a drugiego 140 wizytę u diabetyczki mam na 12 lutego i jestem w kropce może przyśpieszyć wizytę ? A może któraś z was tak miała i znalazła sposób? Nie wiem może zacznę sama piec chleb z mąki orkiszowej- a może już dziewczyny macie doświadczenia z mąką orkiszową? Dodam że jem dobrej jakości chleb i wędlinę warzywa nie jem na śniadanie nabiału bo mi nie służy. A i jeszcze mam pytanie do Pań które biorą insulinę jakie wartosci glukozy miałyście zastanawiam się czy u mnie to już kolejny etap to właśnie insulina czy może jeszcze zmiany w diecie?

Gość gość
są specjalne zioła dla diabetyków, nie wiem tylko czy można je stosować w ciąży np. pokrzywa, liście morwy białej cynamon także obniża poziom cukru we krwi skonsultuj to z lekarzem generalnie ograniczaj węglowodany: chleb, makaron, ryż, płatki zbożowe, owoce, soki owocowe nabiał, jaja, ryby, mięso i warzywa możesz jeść do woli skoro od pieczywa rośnie Ci cukier jedz na śniadanie np. omlet z warzywami, wędliny, biały ser itp

Gość gość
Problem w tym że muszę jeść węglowodany - pieczywo zastanawiam się czy da coś wprowadzenie orkiszowych wypieków czy już insulina a może jeszcze jakiś inny wynalazek, a nabiału na śniadanie absolutnie mi nie wolno jeść Przestrzegam ścisłej diety, to nie jest tak że nie znam zasad bądź je łamie. Dziś trzeci dzień z rzędu zły cukier próbowałam się do lekarki dodzwonić ale nic z tego nie odbiera.

Gość gość
węglowodanów jest całkiem sporo w warzywach, większość z nich wchłania się wolniej niż te z pieczywa nie rozumiem po co się tak upierasz na te pieczywo skoro cukier po nim Ci szybuje w górę myślisz że zaszkodzisz sobie jeśli nie zjesz pieczywa na śniadanie ? gdybym miała problem z cukrem wolałabym wyeliminować pieczywo niż kombinować z insuliną skoro nie masz do dyspozycji diabetologa ani dietetyka to jakie masz alternatywy ? np. zmienić to co jesz

Gość gość
Ja się nie upieram to zalecenie diabetyczki nie umiecie czytać że zrozumieniem ! Zamykam temat, pytałam osób które są w podobnej sytuacji a nie osoby które w życiu nie miały do czynienia z cukrzycą ciążową.