Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kiedy karmić piersią?

Polecane posty

Gość gość

Do jakiego wieku? Kiedy można dziecko przestawić na mm w miarę łagodnie... Nie jestem nawiedzona jak tu niektóre i normalnie pracuję i nie chce karmić do 3 czy 5 roku życia. Na pewno będę karmić przez macierzyński - 6 miesięcy. I myślę, że kolejne 6 miesięcy mogę chodzić do pracy i po prostu odciągać pokarm. A potem oczywiście do 3 roku życia przejdę na mm, ale czy karmić do tego roku, czy dłużej?

Gość gość
Do 3 roku życia chcesz podawać mm? bez przesady.. piersią ( lub odciągane mleko w butelce) to moim zdaniem najdalej do pół roku..

Gość gość
a ty juz urodziłaś ? czy jestes w ciąży i tak sobie planujesz?

Gość gość
Jestem w ciąży... No, ale przecież lekarze nawołują, żeby podawać mm do 3 roku życia. To już postanowione - będę podawać do 3 roku życia, tylko pytanie od kiedy...

Gość gość
a piersią do 3 roku życia nie możesz? Wiesz, że mm to tylko gorsza podróbka mleka z piersi? WHO wyraźnie mówi, że karmić powinno się piersią do 2 roku życia i dłużej.

Gość gość
No, ja tam w sumie mogłabym do 3 roku życia karmić piersią, ale teraz tu tyle kafeterianek pisze, że to obciach dla dzieci i że to wszystko jest bez sensu. Wiem, że najlepsze jest mleko naturalne i zastanawiam się nad karmieniem piersią do 3 roku życia, bo przecież nie muszę podawać w tym wieku dziecku mleka prosto z piersi, tylko odciągać do butelki czy potem już kubeczka.

Gość gość
przejmujesz się tym co piszą kafeterianki? ja tu czasem specjalnie piszę ze karmie dlugo bo te idiotki sie podniecają.

Gość gość
A potem oczywiście do 3 roku życia przejdę na mm, ale czy karmić do tego roku, czy dłużej? x Dwulatkowi możesz już dać mleko krowie.

Gość gość
Mój synek na piersi 3 mce a modyfikowane do 14 mca i sam odstawil hehe

Gość gość
ja też mówiłam pokarmię do roku będzie super... zaraz będzie 3 lata karmienia :D punkt widzenia zmienia się od punktu siedzenia. Niczym nie różni się karmienie piersią roczniaka od karmienia 15 miesięcznego dziecka itd, dziecko nie staje się z dnia na dzień 3 latkiem. Poczytaj sobie jakie korzyści daje naturalne mleko. Też pracuję, mam hobby, chodzę na basen i kp w niczym nie przeszkadza, najgorsze jest na początku a później to sielanka.

Gość gość
Jakoś nie wyobrażam sobie przedszkolaka karmionego w szatni piersią.

Gość gość
a po co przedszkolak miałby być karmiony w szatni? Teoretycznie można, czasami może być nawet taka potrzeba ale zazwyczaj 3 latki nie piją mleka co 1,5 h jak niemowlęta i mogą wypić mleczko spokojnie w domu. Jak ktoś nie karmił 2-3 latka, to nie będzie sobie mógł tego wyobrazić, ja też kiedyś nie mogłam a teraz sama karmię prawie 3 latka.

Gość gość
oblesna baba -napisz jeszcze ze synka karmisz cycuniem to sie zwymiotuje....biedne dziecko

Gość gość
karmię piersią i możesz wymiotować ile chcesz, mam twoje zdanie gdzieś :P

Gość gość
Tu autorka No wiecie teraz to tylko moje planowanie, ale jak się potoczy życie to zobaczymy. Może nie będę miała warunków do karmienia, możliwości... Ale po tych wszystkich pozytywnych komentarzach jednak chciałabym podawać mleko naturalne, najpierw z piersi, potem odciągnięte - z butelki. Dziękuję wam bardzo, dodałyście mi otuchy i pewności :). Pozdrawiam, ale możecie dalej pisać - w końcu jeszcze 4 miesiące :).

Gość gość
no ale z piersi jak już to chyba do 6-8 miesiąca co? potem jak się uprzesz, że koniecznie chcesz swoje dawać, to dawaj w kubku..

Gość gość
Tak, wiem, już to pisałam, na początku z piersi, a potem z butelki i stopniowo kubka.

Gość gość
A ja karmilam aby przez pobyt w szpitalu:) tylko tydzien czasu piersią:) teraz caly czas karmie mm:)

Gość gość
Tu autorka Już jestem prawie pewna, że będę do 3 roku życia karmić piersią, chociaż wiadomo, że wszystko może się jeszcze zdarzyć. A teraz pytanie: jaki laktator wybrać i jakiej firmy? Cena nie jest ważna, chodzi mi o jakość :)

Gość gość
Medeli elektryczna jest bardzo dobra. Ja karmilam corke dwa lata tak jak zaleca swiatowa organizacja zdrowia. Nie rozumiem tych opinii, ze po 6 czy 8 miesiacy karmienie staje sie niepotrzebne. To czym to dziecko karmic? Jak corka miala roczek pila juz tylko trzy razy w ciagu dnia, po 16 miesiacach pila rano i wieczorem. Mm tez przeciez nie podaje sie takiemu wiekszemu dziecku co chwile. Dla mnie kp do tych 2 lat mialo same plusy.