Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w ciąży

Polecane posty

Gość gość

można mieć upławy, to znaczy to nie są upławy bo to chyba nie infekcja ale śluzu jest na prawdę dużo, martwię się tym, czy jest to normalne???

Gość gość
10 tc i zapomnialam o to zapytac ginekologa jak z tym sluzem jest dlatego pytam was

a to niewiem... myslalam że w bardziej zaawansowanej ciazy masz ten sluz to wtedy moglabys sie martwic ze czop ci juz odszedl no a ja mysle że jakas infekcja? w ciazy jest sie bardziej podatnym ... mialas robiony wymaz cytologiczny?

Gość gość
Też jestem 10 tc i mam dużo ciągnącego bezwonnego śluzu,w poprzednich ciążach też tak miałam.

Gość gość
Mnie też to na początku martwiło ale dowiedziałam się, że prawie każda z nas w ciąży tak ma. Jeśli śluz nie ma zmienionego zapachu ani koloru to raczej nie masz się czym martwieć. Mnie ginekolog skierował także na wymaz z pochwy aby sprawdzić jak jest i okazało się,że jest o.k. Brałam też w ciąży provag, probiotyk gin. na wzmocnienie mikroflory, ochronę przed infekcjami, tak mi lekarz zalecił.

Gość gość
dzięki, trochę mnie uspokoiłyście, może zadzwonię wieczorem do mojego ginekologa i podpytam go. W końcu to mój lekarz prowadzący i chyba mam prawo dzwonić, jak myślicie? Mnie nic nie mówił o probiotyku, kazał brać witaminy i magnez. No ale ja o duzo rzeczy zapomniałam zapytać i pewnie on też nie o wszystkim mnie poinformował.

Gość gość
Brałam provag bo przed ciążą miałam problem z infekcjami pęcherza i pochwy i stosowałam go profilaktycznie. Ja do mojego lekarza też dzwoniłam i zawsze dobrze doradził.

Gość ammm
o ile wydzielina jest mleczna,wodnista, nie ma przykrego zapachu i nic nie swędzi i piecze to zupełnie normalne. To taki ciążowy śluz który ma chronić przed infekcjami. Miałam przez całą ciążę,pod koniec bardzo dużo-musiałam cały czas nosić wkładki.Możesz profilaktycznie stosować probiotyki-np.lactovaginal..

Gość gość
Nie raz dzwoniła do swojego ginekologa, w końcu po to jest lekarz, a w ciąży dbasz nie tylko o swoje zdrowie więc po co się stresować, lepiej zadzwonić. W ciąży zażywałam kwas foliowy, magnez i zakładałam dopochwowo invag, lekarz polecił mi ten probiotyk jak zaczęłam chodzić na basen. Kapsułki zakwaszają i chronią przed infekcjami, mi służyły.