Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwierzątko w prezencie dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

czy myślicie że zwierzątko dla 7 latka to dobry prezent na urodziny? chce nauczyć dziecko odpowiedzialności i mnie ten pomysł wydaje się wfajny....

Gość gość
Jasne ze tak :-) tylko ze prawda taka ze my rodzice zajmujemy się zwierzątkami . 7 latek nie por a dzi sobie ze zmianą posłania itp zwierzatku .a jakie by miało być to zwierzę ?

Gość gość
Nam mama kupila psa jak mialam 6 lat i nie bylo zmiluj - sama musialam go przed szkola wyprowadzac , mialam dwoch braci - jeden starszy i jeden mlodszy i zaden z nich nigdy nie byl odpowiedzialny - jak padalo to sie im ruszyc z psem nie chcialo , to samo jak mieli cos ciekawszego do roboty , wiec pamietaj ze kupujesz zwierze dla siebie , zacznij od chomika albo czegos podobneho , jak syn okaze sie nieodpowiedzialny to najwyzej pomeczysz sie dwa lata i zdechnie ( jeszcze lepiej jak przygarniej juz " uzywanego" to zdechnie jeszcze szybciej :D

Gość gość
dobry pomysł jeśli mu pomożesz w opiece nad zwierzątkiem i wyjaśnisz co wolno co nie

Gość gość
Doskonały pomysł, o ile to zwierzątko, to będzie np. kurczak z rożna, czy królik w potrawce. Dziecko samo powinno o zwierzę poprosić, jeśli czuje potrzebę takowego posiadania. A już największym grzechem jest podrzucanie chomiczków, czy piesków przez paskudne ciotki. W końcu o zwierzęciu muszą decydować również rodzice.

Gość gość
pomysł bardzo fajny, ja swoim dzieciom kupiłam kota jak miały 6 lat - bliżniaki - wiadomo, pomagaliśmy w opiece ale dzieci też byty zaangażowane

Gość gość
u mnie dziecko ma frajde z opieki nad chomikiem a jak jest jakiś dzień dziecka czy urodziny to bardziej sie czieszy z prezentó dla tego chomika niż dla siebie.,... na mikołaja kupiłam taki domek http://www.hurtowniazoologiczna.net.pl/1891,domek-iglo-myszka.html i oczywiście zabawki dla dziecka to się tak dzieszył chrześniak ze szkoda gadać...

Gość kittykatti
Pomysł świetny, ale znając dzieci nie będzie chciało im się zwierzakami opiekowac. Dostalam psa w wieku 6 lat. Psiak owszem na poczatku sprawiał trudnosci, ale to taki przyjaciel, ktorego możesz poglaskac, uczyc sztuczek itp. Dobrym pomysłem jest jakiś gryzon. Pierwszego dostałam w wieku 13 lat. Byłam nim mega zauroczona. Ale odpowiedzialność zależy od dziecka

Gość gość
zależy autorko od tego czy masz czas na wyprowadzanie psa. Nie wierzę, że wypuścisz 7latka z psem na siku o 20 czy 21 jak mu się zachce. Nie wierzę też, że dziecko wstanie 30min szybciej, żeby pies się wybiegał rano. A jak rano jest ciemno to też dziecka nie puścisz. Także obowiązek dla ciebie.