Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda__mamuska_

Nakladki

Polecane posty

Gość mloda__mamuska_

Co myslicie o nakladkach silikonowych na brodawki? Uzywalyscie? Mozecie jakies polecic??;)

Gość gość
Z doswiadczenia ci powiem ze jesli nie musisz to nie uzywaj. Ja przez nie przestalam karmic :O W szpitalu mi powiedzieli ze dziecko sie nie przyssie bo ledwo co wystaja sutki i zalecili karmienie przez to gowienko. No i dziecko zaczelo ssac nie powiem ale to powoduje ze nie ma prawidlowego masazu brodawek i zanika laktacja.

Gość mloda__mamuska_
Nie wiem czy bede musiala uzywac... mam nadzieje ze nie ale boje sie bolu i tego ze szybko przyjdzie zniechecenie ;) Na razie zastanawiam sie czy kupic, jesli tak to jakie i czy zabierac do szpitala ;)

Gość gość
Sluchaj. Cycka wyjmujesz i karmisz. A z kapturkami jest tak ze musisz je myc dezynfekowac zakladac i zdejmowac. Czynnosc karmienia juz nie jest tylko jedna czynnoscia. Jeszcze nic cie nie zaczelo bolec a juz panikujesz. Lepiej zapytaj sie jakie sa skuteczne masci. Myslisz ze jakas nakladka bedzie lepsza od natury? Nie. Sa sytuacje wymagajace pomocy ale u ciebie nie ma takiej bo pewnie jestes jeszcze w ciazy wiec nie wymyslaj.

Gość gość
Ja zaczelam karmic bez nakladek. Po dwoch dniach moje sutki byly doslownie zmasakrowane. Zaczelam uzywac nakladek i rany wygoily sie dosc szybko. Uzywalam okolo 2 m- cy moze i nauczylam syna ssania bez nakladek. Mialam tommy tippe ale nie bylam z nich do konca zadowolona.

Gość mloda__mamuska_
No i wlasnie takiego ,,zmasakrowania,, chcialabym uniknac.. ;) a mysle ze w wiekszosci przypadkow pierwsze-niewprawne przystawienie dziecka moze sie tak skonczyc ;(

Gość gość
ja mialam spore problemy z karmieniem(nawał, zastój, zapalenie piersi, pęknięty sutek) i te nakładki ocaliły naturalne karmienie piersią bo inaczej musiałabym sie przestawić na mm. kwestia doboru tylko odpowiedniego rozmiaru nakładek. ja polecam! karmimy, jemy, rosniemy i laktacja nie zanika.

Gość gość
Ale zaczelyscie uzywac ich juz w szpitalu?? Jest mozliwosc zeby je tam jakos sterylizowac??:)

Gość gość
Ja używam do tej pory syn ma 10 miesięcy, starsze dziecko karmiłam przez kapturki 2,5 roku. Dla mnie to super sprawa, myślałam że dam radę bez ale po powrocie ze szpitala tak mnie sutki bolały że musiałam je stosować. Syn ładnie je nie ma problemu ze zlapaniem i zaciagnieciem aż słychać jak pije. Co do sterylizacji to gotuję je co 2 dni a tak przed karmieniem myje pod bieżącą wodą. Polecam

Gość gość
Mi też bardzo pomogły, z jednej piersi mały jadł ładnie, ale w drugiej miałam płaską brodawkę, nie był w stanie jej prawidłowo chwycić, do tego spora pierś. Próbowałam, smarowałam lanoliną, własnym mlekiem, ale i tak efekt był taki że jedna z piersi miała zakrwawioną, pokaleczoną brodawkę i odruchowo karmiłam ile się dało z drugiej. Nakładki to było zbawienie, bo bez nich pewnie bym odstawiła. Z nakładką- karmiłam małego ponad pół roku bez dokarmiania mm, a i tak ta pierś którą oszczędzałam produkowała dużo mniej mleka. Używałam Aventu bo chyba tylko z takich znalazłam mały rozmiar, inne tą część na samą brodawkę miałam jakąś wielką. Wyparzałam po użyciu, w szpitalu był czajnik elektryczny w którym gotowałyśmy wodę na herbatę i można było z niego korzystać (sama nie korzystałam, bo dopiero w domu kupiłam nakładki), jakiś sterylizator na noworodkach też.

Gość mloda__mamuska_
Dzięki za odp ;) mysle ze sie zaopatrze tak na wszelki wypadek a jak nie bd potrzebne to nawet lepiej ;P

Gość gość
Ja karmilam rok przez nakładki i rok bez wiec nie piernicz o laktacji :)

Gość gość
Mi po pierwszym dniu karmienia poleciła je sama połozna w szpitalu, bo z brodawek leciała mi krew już po jednym dniu!!! Poleciła Avent