Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysoki cukier w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Jestem w 33 tc (skończonym). Mam cukrzyce ciążową. Mimo przestrzeganej diety mam wysokie cukry. Wstrzykuje sobie insuline, ale cukier nadal nie spada. Jaka moze być przyczyna? Zepsuty pen czy może mój organizm nie przyswaja insuliny? I co mam robić (w chwili obecnej poziom cukru to 145 a powinien byc ponizej 120).Wizyte u diabetologa mam dopiero w poniedzialek.

Gość gość
Ja bym jechala.na izbe albo bym zadzwonila do ginekologa. Taki cukier zagraza ciazy zwlaszcza jesli w ogole insulina na niego nie dziala? A zwiekszalas sobie dawki? Moze diabetolog pozwolil ci to robic samodzielnie. Musisz reagowac w kazdym razie

Gość gość
zwiekszalam dawki....posilek zjadlam o godzinie 17:00 i do tej pory cukier taki wysoki.....Wstrzyknelam sobie insuline juz 3 razy po 5 jednostek. Niby we fiolce insuliny ubylo wiec dlaczego cukier nie spada? Niestety nie mam tel. na kom. ani do ginekologa ani do diabetologa, tylko na stacjornarne.....ale wszystko juz zamkniete.

Gość gość
Dokladnie, jesli cukry wysokie trzeba zwiekszac dawke insuliny. Jestes na takim etapie ciazy ze prawdopodobnie cukry beda rosly . Czym starsza ciaza tym cukrzyca mocniejsza. Zmieni sie to dopiero jakies dwa/trzy tyg przed porodem.

Gość gość
a czy to prawda ze przy cukrzycy ciazowej dzieci sie rodza ponad 4kg? Mój mały w 31 tc wazył 1910 g, to dobra waga? Czy juz zbyt duza?

Gość gość
Sluchaj ja bymna twoim miejscu jechala na izbe. Ty sama juz nic nie poradzisz ajeszcze moze krzywde zrobisz. Moze umyj glukometr. Moze sama masz rece brudne. Kurde no a moze zaistnial wielki problem i sama nic nie zrobisz. Fundujesz dziecku masakre bo ono musi teraz mase insuliny wytworzyc. A ten cukier stoi w miejscu?

Gość gość
Jezeli slucha sie diabetologa i przestrzega scisle diety to waga dziecka jest jak przy zdrowej ciazy. Moj synek wazyl 3300.

Gość gość
zawsze myje rece przed zmierzeniem cukru. Teraz mierzyłam i spadł do 130....czyli może insulina wolniej dziala? Sama nie wiem. Juz dzisiaj nic nie jem :/

Gość gość
a insuline masz jaka? Krotkodzialajaca? Raczej nie rezygnuj z ostatniego posilku bo zaburzysz zupelnie i kto wie jaki cukier bedzie rano.

Gość gość
nie wiem czy to krotkodzialajaca.nie znam sie. Mam NovoRapid . Wstrzykuje sobie bezposrednio przed posilkiem i pozniej godzine po posilku mierze cukier jesli jest wysoki to znowu wstrzykuje.

Gość gość
Insulina dzienna największe stezenie ma po ok 2 godzinach. Teraz bedzie Ci spadac. a co jadlas dzis?

Gość gość
To masz krotkodzialajaca. A na sniadanie I obiad cukier byl ok?

Gość gość
Napij się szklanke zimnej wwody. Pomoze i obnizy trovhe jeszcze

Gość gość
po sniadaniu mialam 125 po insulinie spadl do 110, po obiedzie 119 wiec nie wstrzykiwalam dodatkowo insuliny. Ten posilek o 17:00 mnie dobil :/ W poniedzialek na wizycie musze zglosic diabetolog ze cos takiego sie zdarzylo. Wypilam teraz szklanke melisy zeby sie uspokoic, moze w koncu cukier spadnie do ponizej 120. Juz mam dosyc tej cukrzycy :/

Gość gość
zjadlam 3 kromki ciemnego pieczywa (tak mi wyznaczyla dietetyk) z chuda wedlina drobiowa i pomidor do tego. Zawsze bylo ok...a dzis nie wiem co sie stalo.

Gość gość
Mialam ta sama insuline ale wstrzykiwalam tylko przed posilkiem. A moze zjadlas cos nie tak. Czasem niektore produkty mocno podnosza i trzeba ich unikac zupelnie. Glowa do gory, da sie opanowac cukier.

Gość gość
Tak jak pisalam wyzej, cukrzyca z wiekiem ciazy moze byc coraz trudniejsza do opanowania. Jutro przed tym posilkiem wstrzyknij wiecej insuliny i zobaczysz jaki cukier wyjdzie.

Gość gość
gdyby chodzilo tylko o mnie to mialabym gdzies ze cukier tak wolno spada...ale boje sie o Malenstwo. Nie chcialabym zeby cos mu sie stalo.

Gość gość
Stres podnosi cukiet. Zrelaksuj się ;) Poloz się na lozku i z ręcznika duzego zrob wałek pod kolana. Odciązysz kregoslup i się zrelaksujesz ;) I ta wode wypij, pobudzi trzustkę do pracy

Gość gość
dziekuje dziewczyny za rady. Cukier wlasnie spadl do 115 :) Ulga.......choc dlugo to trwalo, ponad 3 godziny :/

Gość gość
A ten chleb z soją czasem nie był? Taki bardzo nabija cukier

Gość gość
chleb był zytnio-razowy tylko. Jak tylko przeszłam na diete (jeszcze bez insuliny) to probowalam kilku chlebkow az wkoncu dopasowalam sobie jeden ktory nie podonosi mi mocno cukru.Takze caly czas jem jedno pieczywko.