Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdrowe (albo neutralne) gotowce i "ułatwiacze" w kuchni

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, czy używacie jakichś zdrowych/neutralnych produktów ułatwiających albo przyśpieszających gotowanie? Oczywiście nie mam na myśli dań z proszku albo "pomysłów na" naładowanych chemią. Podam przykład czego ja używam: - Mieszanki przypraw. Ostatnio pojawiły się mieszanki Kamisa do dań typu Chili con Carne, albo Cytrynowy Łosoś. Bardzo je lubię bo faktycznie dają super smak i aromat a zawierają tylko zioła, sól i przyprawy bez żadnych polepszaczy. - Mieszanki sałat z Biedronki i Lidla. Nie trzeba myć, wystarczy przesypać do miski, dodać inne składniki i gotowe. Polecacie może coś jeszcze co ułatwia i przyspiesza przygotowanie obiadu?

Używam mix sałat Warzywne mrożonki np. na patelnie , groszek z marchewką. Pomidory z puszki .... krojone :P Wystarczy otworzyć puszkę i hop na patelnię :P

Gość gość
Uwielbiam, wręcz kocham pomidory krojone Podravki w kartoniku. Są chyba dwie wersje smakowe ale ja zawsze kupuję z oliwą i czosnkiem. Są tam tylko pomidory, sól i oliwa i czosnek. Lubię też Sos Toskański Podravki ale wg mnie jest trochę za drogi ;-) Używam ich do sosu do spagetti, do domowej pizzy czy sosu pomidorowego. Pycha.

Gość gość
Piramidki smaku z lidla Torebki takie jak na herbate wypelnione przyprawami np zielem lisciem laurowym lubczykiem itd super do rosolu wszystko w jednym woreczku i bez chemi

Gość gość
Ooo nie znałam tych piramidek, nie wiedziałam nawet, że jest coś takiego jak przyprawy w torebkach do herbaty :D

Gość gość
W sklepach z ziołami i zdrową żywnością można dostać "zdrową wegetę". Czyli taką mieszankę przypraw, ziół i warzyw, która wzmacnia smak ale jest bez chemii.