Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedszkole

Polecane posty

Gość gość

Moja 4 letnia córeczka wróciła dziś z płaczem z przedszkola. To już kolejny raz w tym miesiącu. Muszę zmienić przedszkole i nie wiem na co szczególnie zwracać uwagę. Macie jakieś rady?

Gość gość
zmień dziecko

Gość gość
Ale dlaczego chcesz od razu zmieniać przedszkole. Porozmawiaj pierw z opiekunkami czy dyrektorem, nie wiem czego sprawa dotyczy, ale takie rozwiązywanie spraaw nie jest dobre dla dziecka

Gość gość
Zapytac sie czemu placze ?! Moze sie z kims poklocila ? Moze ma konflikt z jakas kolezanka? Moze nie smakowal jej obiad? A moze chciala rysowac a byla rytmika? Dzieci placza z roznycg powodow. Zabranie jej z przedszkola bez dowiedzenia sie o co chodzi nyloby najglupszym co rodzic moze zrobic..jak pracowalam w przedszkolu to bywaly dzieci co plakaly na koniec dnia w placowce bo musialy wracac do domu a tam bylo nudno. Byly dzieci ktore caaaly dzien siedzialy w przedszkolu i takie emocje nimi targalyna koniec dnia ze aby dac im upust plakalybo zobaczyly rodzicow. Dzieci nie umieja okazywac emocji jak dorosli. Maja ograniczony wahlarz nazywania uczuc. Wiec albo kochaja wszystko wszystkich albo placza albo sie zloszcza. Rodzic musi rooozmaaawiac z dzieckiem. Pokazywac mu inne drogi pokazywania emocji. Serio mysle ze jest male prawdopodobienstwo ze dzecko placze bo przedszkolanki je katuja....pomysl ze jak ustapisz to z kazdym przedszkolem bedzie to samo. Stefanek zabral mi hello kitty...chce zmienuc przedszkole mamo buuuuuuu. Rodzice blagam was z calego serca...myslcie

Gość gość
A jak dziecko ci nie powie, wtedy idziesz do nauczycielki i pytasz czy ostatnio cos sie stalo, czy dziecko inaczej sie zachowuje. Powiedz czy moze pani zwrocic uwage, bo nie wiesz co sie dzieje z twoim dzieckiem.

Gość gość
Oby Ci przedszkoli nie brakło w twoim mieście, zanim córka osiągnie wiek szkolny.... a tak poważnie, to problemy trzeba rozwiązywać, a nie od nich uciekać.... a problemy są wszędzie i te nie są ostatnie.. uwierz mi...

Gość gość
To ile czasu ona spędza w przedszkolu, że już o 9 w chałupie razem z płaczem była? Czy to jakieś dla k***w nocne przedszkole?

Gość gość
moze nalezy porozmawiac z przedszkolankami i zidentyfikowac problem? moje dziecko tez mialo opory przed chodzeniem do przedszkola, ale jak panie przedszkolanki znaja sie na tym, co robia to powinny je roziwac. moje chodzi do "bajkowego przedszkola" w siemianowicach śląskich i od razu panie zareagowaly

Gość gość
Ale wy pieprzycie, jak możesz to zmień przedszkole, to przedszkole ma być dostosowane do dziecka a nie dziecko do przedszkola!

Gość gość
Ja też na twoim miejscu zmieniłabym przedszkole. Moja córeczka w poprzednim płakała, chociaż wszystko wyglądało na naprawdę dobrze zorganizowane i porządne. Nie rozmawiałam z wychowawczynią, bo pewnie i tak by to nic nie dało, a ja miałabym łątkę matki, która jest przewrażliwiona. Zapisałam córkę do niepublicznego przedszkola (http://przedszkole-promyk.pl/) i teraz mała wraca zadowolona z niego. Powiedziała mi ostatnio, ze ciocie w przedszkolu są bardzo miłe i że mają fajne zajęcia. Więc chyba warto było.

Gość gość
czy twoja córka chodzi od 3 latków czy poszła dopiero od 4 lat spytaj ją dlaczego płacze, przecież takie dziecko już umie wytłumaczyć. Mój wnuczek jak poszedł do 3 latków, to płakał przez 2 tygodnie, a potem stwierdził. że nie będzie płakał, tylko za każdym razem pytał mamę czy po niego przyjdzie. jeśli płakała 2 razy w miesiącu to według, mnie jeszcze nie jest powód do przenoszenia. może ona tęskni za tobą. a. Wypytuj ją o wszystko, ja jako babcia wiem kto jest jego najlepszym kolegą, co robili, kto był niegrzeczny, co jedli.