Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angel93

Ciąża po tabletkach.

Polecane posty

Gość angel93

Witam. Biorę już ostatnie opakowanie tabletek Midiana. Chciałabym rozpocząć starania o dziecko, pytałam ginekologa o jakąś przerwę po tabletkach odpowiedział mi że to niekonieczne. Sama nie wiem bo czytam rożne opinie kobiet na Internecie i są przypadki ciąży mnogiej, albo poronienie... Są tu jakieś dziewczyny którym udało się zajść od razu po odstawieniu i było wszystko w porządku? Przyznam że ciąży mnogiej bym chciała uniknąć ponieważ znam dużo przypadków gdy jedno z bliźniąt umiera przy porodzie a ja bym nie dała sobie z tym rady.

Gość gość
Ja zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu, Jestem teraz w 20 tc póki co wszystko jest w porządku. Ciąża pojedyńcza :)

Gość angel93
Gratulacje :) A mam takie pytanie z innej beczki - duży masz brzuch jak na ten miesiąc?

Gość gość
Spory, już jest nie do ukrycia :) Jestem szczupła więc może dlatego jest już tak widoczny, ale to od jakiś 2 tygodni nagle go tak "wypchało" Wcześniej wyglądał jak po dużym obiedzie. Przytyłam jak do tej pory 4 kg.

Gość angel93
Moja siostra brała ślub w 5 miesiącu ciąży nic a nic nie było po niej widać. Myślicie że to tylko zależy jak ułoży się dziecko lub czy jest się szczupłym czy grubszym? Ciekawe czy może to też zależeć od genów :) Biorę ślub w lipcu i stąd moje pytanie :) Myślicie że powinnam się wstrzymać ze staraniami i próbować dopiero po ślubie? Zwolenniczkakonkubinatu - nie ważne czy jedno czy dwoje ważne że zdrowe i wszystko ok :)

no wiem, wiem. Ale tak, jak pisałam, sama jestem z bliźniaków i wiem jak fajnie mieć brata 10minut starszego :) A jak bierzesz ślub w lipcu to wstrzymaj się. Bo nie wiesz jak się bedziesz czuła- moja przyjaciólka 3miesiace rzygała jak kot! Dopiero w czwartym miesiacu było w miare ok. Piszę w miare bo zaczela plamić i trochę poleżała w szpitalu.

Gość angel93
Nigdy nie miałam do czynienia z bliźniakami więc wierze na słowo :) Może faktycznie lepiej się wstrzymać przeżyć ten dzień w "spokoju" :) Kurczę ale tak bym chciała być już w ciąży naprawdę kocham dzieci i już nie mogę się doczekać.