Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile i co jedzą wasze 7 miesięczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

Moja córcia skonczyla 7 miesięcy do 6 miesiące pieknie jadla i mleczko i kaszki i obiadki po 6 miesiącu masakra pije tylko mleczko i to w ilości 120ml a zjadala juz po 180, obiadku zje dwie lyzeczki i koniec . myslalam ze to od zabkow ale ząbki wyszły a jesc nadal nie chce. Wazy 7305 gr, w miesiąc przybrala niecałe 200gr. Wyniki badań ( krwi, moczu) sa dobre czy powinnam sie martwic tym nie jedzeniem

Gość gość
nie, Twoje dziecko dobrze wie samo, co ma jeść. Zamiast obiadku spróbuj jej dawać więcej owoców i warzyw w formie surowej, np kawałek banana czy starte jabłko.

Gość gość
mój syn tez tak miał. z dnia na dzień właściwie zaczął jeść tyko mleko. Normalnie zaczął jeść dopiero jak miał 10mies. Dawaj tyle ile chce jeść, chociażby po pare łyżeczek. Jak jest zdrowa to jej przejdzie.

Gość gość
Moj ma 6mc I tez najchetniej jadlby tylko mleko.jeszcze chetnie owoce sloiczkowe obiadki nie bardzo jedynie marchewkowa z ryzem....sama probuje warzywka gotowac delikatny rosol ale coa ciezko to idzie. Przy pierwszym dziecku nie pamietam takich perypetii..chyba lepiej sobie z tym jedzeniem radzilam....:(

Gość gość
Moja owoce sloiczkowe tez uwielbia. Obiadkow sloiczkowych czy tych które sama gotuje nie chce jesc. Mleczno owocowa dziewczyna

Gość katarzyna22
Moja oliwka zjada max 120 mleka i to rzadko tyle. Jje w ciągu dnia oprócz mleka trochę bulki zupke deserek banana i kaszke. Wazy 12 kg ale jest długa ma 85 cm

Gość gość
Moja Pola to straszny żarłok :). Je dziennie: mleko rano 120 ml, za trzy godziny kaszkę 120 ml, potem coś tam ze stołu z nami przekąsi, typu kawałek bułki albo coś takiego, potem o 14 danie ze słoiczka zjada całe, za 2 godziny deserek ze słoiczka, dwa danonki albo banana i na koniec mleko 120 ml. To prawda - jest niezłą kluską.

Gość gość
Moja córka za kilka dni skończy 7 miesięcy: 8:30 - mleko 180 ml 10:00 - soczek, przecierowy lub 100% klarowny 12:00 - obiadek ze słoiczka, je albo cały mały albo połowę dużego, smakują jej wszystkie. Po obiadku albo trochę soku klarownego lub herbatki 15:00 - mleko 180 ml 18.00 - kaszka, lubi wszystkie, daje mannę, zdrowy brzuszek lub z jogurtem, czasami dokładam owoce ze słoiczka, z 3 łyżeczki 21:00 - mleko 210 ml Mleka czasami trochę zostawi, bywa, że wypije połowę, ale zwykle wszystko. Między posiłkami daję jej jeszcze wodę lub herbatkę.

Gość gość
Mój synek ma niecałe 7 m-cy i od kilku dni też ma problemy z jedzeniem słoiczków, wcześniej wcinal aż mu się uszy trzęsły. Za to mleczko bez problemu.

Gość gość
Ale Wam zazdroszczę ze dzieci tak ladnie jedza u mnie jest 5 posiłków 4xmleko 120 i 1x kaszka 90 a i jeszcze jakis deserek owocowy o zupkach i obiadkach moge zapomniec

Gość gość
Ja tez zazdroszcze martwie sie jedzeniem Tymka moze to ja robie cos nie tak.... A moze on potrzebuje czasu zeby sie rozkrecic....?

Gość gość
Czytalam ze nie wolno die zrazac i probowac wiec probuje tylko momentami mnie to zalamuje.... A co juz jadly lub probowalyscie dawac pociechom?moj ma 6mc skonczone i byla marchew ziemniak owoce sloiczkowe zupka warzywna rosolek probowalam tez obiadki sloiczkowe ale jak pisalam powyzej lubi tylko marchewkowa z ryzem. Wczoraj probowalam dac indyczka w sosie pomidorowym poszlo srednio dzis sprobuje raz jeszcze..... Moze moge juz mu dac cos jeszcze?

Gość gość
Dwie wypowiedzi powyzej to mama Tymka ;)

Gość gość
Moj syn 8 mcy potrafi zjesc caly duzy sloiczek obiadku natomiast kiedy daje mu cos zrobionego przeze mnie mame badz tesciowa zje kilka lyzeczek i najedzony. Od kilku dni wypija tylko polowe butelki mleka i troszke owocow.

Gość gość
Jak widac kazde dziecko inne ale Twoj synus przynajmniej Te sloiczki je u nas ani to a mojego tez kilka lyzek do godziny wytrzyma I flacha....

Gość gość
Kurcze a moze to teraz kwestia zabkow..u nas wychodza dziasla trze czym sie da ale zebow nie widac jeszcze.....;)mama Tymka.

Gość mama głodomora
Mamy a powiedzcie kiedy zaczęłyście rozszerzać dietę dzieciaków? Coś poza piersią,kiedy to było i od czego zaczynałyście? Mój synek ma 3,5 miesiąca,karmię piersią,widziałam wiele słoiczków i kaszek po 4 mcu.Chciałabym coś mu konkretnego podawać,bo nie najada się moim mlekiem, karmię co 1,5 godziny a dokarmianie mm nie wchodzi w grę,nie toleruje butli.

Gość jawerty
mój synek 8 mies: - mleko na żądanie - nie wiem ile, bo na cycku miarki nie mam :)) 7:00 śniadanie - kaszka mleczna - jakakolwiek 11-11:30 - zupa z mięsem lub rybą - sama gotuję - nie bawię się już w słoiczki. Aha zupy zaprawiam śmietaną bo junior podobnie jak u autorki nie chciał jeść zupek i pediatra podpowiedział, żeby tak robić. 15-16:00 owoce ze słoiczka +kaszka zbożowa

Gość gość
Ja po 4mc dalam marchewke potem owoc chyba jablko z zupek pierwszy delikatny rosolek. Moj niestety jest na butli . Mama Tymka

Gość gość
Jesli dziecko jest na piersi to dietę rozszerza się po 6 mcu glupia matko

Gość gość
Moje dziecko jest na butli jesli o mnie chodzi ,zreszta kazdego sprawa co kiedy daje I robi .zdanie mozesz miec inne jednak wyzwiska nie są na miejscu....madra mamo :-) Mama Tymka.

Gość gość
Widze ze nie tylko moja corcia zamartwia mnie swoim niejedzeniem, ale dzis sukces zjadla 1/2 sloiczka kroliczka z warzywami ciekawe czy jutro powtorzy ten sukces.

Gość gość
Brawo trzymam kciuki za Twoja corcie :-)mój zjadl wczoraj indyka w sosie pomidorowym i banana ;-) oby dzis bylo fajnie z jedzeniem :-)od razu humor lepszy potem :)mama Tymka

Gość mamaaneta
witam, moja córa niedługo skończy 7miesięcy ma 70cm, 7kg, jest wesoła i uśmiechnięta, je: 5-6 jedna pierś 9- jedna pierś 11- jedna pierś 13-14 100ml obiadu 15.30 jedna pierś 17-18 owoc 19.30 jedna pierś 23.30 jedna pierś między posiłkami pije herbatę ok. 100ml nie chce opróżnić dwóch piersi dlatego je częściej tylko jedną i ssie tylko kilka minut. czy nie przekarmiam dziecka?