Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża???? Proszę o opinie

Polecane posty

Gość gość

To długości moich ostatnich cyklów: 39, 30, 33, 28, 40, 30, 44, 33, 31 Jak widać co jakiś czas zdarzają sie cykle około i ponad 40 dniowe. Dzisiaj mam 41 dzień cyklu i okresu nadal brak. Miałam stosunek przerywany 7 i 8 stycznia. Najprawdopodobniej owulacja mi się przesunęła i wystąpiła 11 stycznia (miałam wtedy bóle owulacyjne i śluz z domieszka krwi). 23 stycznia robiłam test-negatywny, 27 stycznia również negatywny. Od 2 dni bolą mnie lekko piersi-tak jak przed okresem i wyskoczyły mi wypryski. Mam też jakieś kłucie w podbrzuszu, już nie wiem czy mi się to wydaje czy jest tak rzeczywiście. Od ponad 2 tygodni bardzo się stresuję m.in prawdopodobną ciążą... Jak myślicie, jest możliwa ciaża?

Gość gość
Załóżmy, że 8 stycznia plemniki dostały się do pochwy i zostały tam aż do 11 stycznia w dzień owulacji..doszło do zapłodnienia i powiedzmy 18 doszło do zagnieżdżenia i co za tym idzie wytwarzanie tego hormonu wykrywanego przez testy ciążowe. Czy w takim razie 10 dni po zagnieżdżeniu test mogl nadal wyjść negatywnie?

Gość gość
w gore

Gość gość
Zrob bete. Bedziesz miala 100%pewnosc

Gość gość
Poki co chce poznać wasze opinie

Gość gość
Moim zdaniem nie jestes w ciazy.

Gość gość
jestes

Gość gość
prosze o wiecej komentarzy...

Gość Purple Queen
Według mnie to nie ciąża.

Jak masz takie cykle to ja radzę iść do ginekologa, unormować je bo może jest głębsza przyczyna a nie martwić się ciążą

Gość gość
Pojde, ale mam nadzieje, ze nie jestem w ciązy :(

Gość gość
myślicie, że plemniki, które były w preeajakulacie mojego faceta mogły przeżyć te 3 dni w pochwie?

Mogły ale powiem Ci że ja w tą ciąże przy takich okresach nie wierze :) dla Ciebie stety dla mnie niestety.Bardzo przypominają mi moje cykle a okazało się że mam pcos

Gość gość
Ale po co Ci nasze opinie czy jestes badz nie jestes w ciazy? Wolisz sie łudzic,a potem rozczarowac? Zrob test z krwi.

Gość gość
anna jakie miałas jeszcze inne objawy pcos oprocz tych miesiączek? Bo ja mam nadmierne owłosienie

Owłosienie nadmierne jak najbardziej, czasem plamienia(rzadko ale były)Cykle z miesiąca na miesiąc były dłuższe parę razy 50 dni a nagle 34 potem 42 i tak cały czas

Gość gość
objawy to także nadwaga, wypadanie włosów (zakola), trądzik... ja akurat nadwagi nie mam, jestem sczupła, a tłuszcz odkłada mi się właśnie w talii... włosy mi wypadają od zawsze trądzik miałam, ale obecnie nie mam, tylko przed @ mi czasem coś wyskoczy

Gość 19:36 Jestem idealnym przykładem kobiety z pcos wszystko mam oprócz tej nadwagi ale właśnie brzuch jest utrapieniem

Gość gość
no to widocznie ja tez....Szczerze to podejrzewałam to u siebie, czytałam kiedys na ten temat, ale nigdy nie wybrałam się do lekarza. Szczerze mówiąc myślałam, ze mam okresy regularne z małymi odchyłami, ale jak dziś je sobie wyliczyłam to z regularnością to nie ma nic wspólnego. dodam, ze moje miesiączki są bardzo bolesne. W dniu 1 bez tabletek przeciwbólowych się nie obejdzie. W drugim też czasem łykam. Bez proszków nie jestem w stanie siedzieć, leżeć, stać, chodzić...boli mnie potwornie i mam wtedy biegunkę oraz zbiera mnie na wymioty. 3 dnia juz się wszystko uspokaja.

Proponuje wizytę u dobrego lekarza a najlepiej poszukać endokrynologa ginekologa który zaleci zrobić badania hormonalne usg i postawi diagnoze.Jeśli faktycznie pcos da odpowiednie tabletki antykoncepcyjne jeśli nie planujesz ciąży i będziesz miała spokój

Gość gość
kiedyś brałam tabletki lecz zapisane były one przez ginekologa bez żadnych badań itp. Przepisał mi lesinelle, po 2 miesiącach brania rzuciłam bo miałam bez przerwy podły humor i wysypało mnie na twarzy trądzikiem.