Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę tak napisać maila do wykładowcy?

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry, Nazywam się XX i jestem studentką II roku XX. W poprzedni wtorek pytałam się Pana Magistra jak mogę zaliczyć warsztaty z przedmiotu XX ponieważ nie było mnie na zaliczeniu, wtedy Pan Magister powiedział,że mam napisać referat na temat podatku rolnego, który teraz przesyłam w załączniku. Bardzo proszę o informację czy uzyskałam zaliczenie z tego przedmiotu i na jaką ocenę. Z poważaniem XX

Gość gość
przed poniewaz nie ma przecinka

Gość gość
ok, a poza tym?

Gość gość
chyba dobrze;) magister nie zasługuje na wiecej

Gość gość
Samo pan wystarczy. Po co ten magister? spacje powstawiaj po przecinkach

Gość gość
no bo u nas na uczelni mają lekkiego bzika na punkcie tych tytułów wiec wolę nie ryzykowac :O

Gość gość
Ja bym chyba napisała: "Witam. Przesyłam pracę taką a taką" Anna Kowalska Tak konkretniej

Gość gość
Witam? a to nie trochę za mało oficjalnie?

Gość gość
Powinnaś napisać na początku Szanowny Panie Magistrze, nie dzień dobry 🖐️ I daruj sobie te "magistry" w środku maila.

Gość gość
Nie można pisać witam, poczytaj o netykiecie 🖐️ za witam możesz dostać z automatu 2, jeśli ktoś jest upierdliwy.

Gość gość
poza tym chciałam mu przypomnieć o co chodziło bo ma wielu studentów i w sumie może nie pamiętać

Gość gość
Moim zdaniem w ogóle nie powinnaś być na studiach, jeśli nie potrafisz poprawnie napisać maila.

Gość gość
W ubiegły wtorek-Brzmi lepiej.

Gość gość
Pytałaś się, czy pytałaś pana magistra....?

Gość gość
Szanowny Panie Magistrze, Nazywam się XX i jestem studentką II roku XX. W poprzedni wtorek pytałam, jak mogę zaliczyć warsztaty z przedmiotu XX ponieważ nie było mnie na zaliczeniu. Odpowiedział Pan, że mam napisać referat na temat podatku rolnego, który teraz przesyłam w załączniku. Bardzo proszę o informację czy uzyskałam zaliczenie z tego przedmiotu i na jaką ocenę. Z poważaniem XX Tyle wystarczy, nie pisz do niego jak do jakiegoś księcia, czołobitnie- pytałam Pana Magistra, odpowiedział Pan Magister... Bez lizania tyłka.

Gość gość
boze......, kto teraz studiuje? co za tluk, nie umie napisac maila do "Pana Magistra", opulam monitor pisalas wypracowanie na maturze? bo styl sie klania:) ps tak jak ja tez bez stylu:), ale list (jak chce) potafie napisac

Gość gość
"Dzień dobry, Nazywam się XX i jestem studentką II roku XX. W poprzedni wtorek pytałam pana magistra, w jaki sposób mogłabym zaliczyć warsztaty z przedmiotu XX - byłam nieobecna w dniu zaliczenia. Polecił pan wówczas napisanie referatu na temat podatku rolnego. Przesyłam go zatem w załączniku. Bardzo proszę o informację, czy spełniłam wymagania i jaką ocenę uzyskuję. Z poważaniem" - tak bym to napisała. Nie jestem tylko pewna czy zwroty typu "pan magister" piszemy wielkimi literami czy nie - ale szczerze to nie chce mi się teraz tego sprawdzać.

Gość gość
Ja napisałabym Pan, Pana wielką literą- to tak jak Ty, Ciebie w listach się pisze- wyraz szacunku. Natomiast tytułu zawodowego nie uzywałabym w nadmiarze- po co? Jest w tytule maila, jest grzecznie. Czyli "Polecił Pan wówczas napisanie referatu na temat podatku rolnego." Bez powtarzania "pan magister, panie magistrze". To tak jakby napisać "Szanowny panie Nowak", a potem "Panie Nowak, Powiedział mi Pan Nowak", itd. Bez sensu.