Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KELNERKA 8ZL NA GODZINE..BRAK UMOWY!

Polecane posty

Gość gość

Pracuje dwa lata w firmie x nie posiadam od tamtego czasu umowy ponieważ nie chce się zarejestrować w urzędzie pracy i nie chce iść na staż gdyby tak było podobniez po stażu dostała bym ta umowę moja koleżanka która zgodziła się na staż i jest już dawno po nim ma umowę juz o pracę na czas nieokreślony ma również 8 zł na godzinę mimo iż przyszla rok po moim przyjściu do pracy wiec ja pracuje ponad dwa lata ona zaraz będzie rok. Obowiązki to recepcja hotelu - obsługa, faktury, bar i restauracja na naszej głowie, imprezy ponieważ mamy sale również na okolicznościowe imprezki rozliczenia, obsługa, zamówienia... Ja umowy nie posiadam do tej pory kolezanka juz ma bo zgodziła się na staż ja z racji iż posiadam rentę po rodzicu nie mogę rejestrować sie jako bezrobotna wiec i o umowie zdaniem szefa nie mam co marzyć. Co wy NA TO?

Gość gość
Nie wiem co Ci kobietom poradzić, Tobie i milionom w podobnej sytuacji.To chory kraj.

Gość gość
Myślę by odejść bo trochę nierówne traktowanie względem nas...

Gość gość
8zeta na godzinę? To z to kpiną ludzie kochani!

Gość gość
znaczy że za dużo ?

Gość gość
nie posiadam od tamtego czasu umowy ponieważ nie chce się zarejestrować w urzędzie pracy i nie chce iść na staż gdyby tak było podobniez po stażu dostała bym ta umowę moja koleżanka która zgodziła się na staż i jest już dawno po nim ma umowę juz o pracę na czas nieokreślony ma również 8 zł na godzinę mimo iż przyszla rok po moim przyjściu do pracy wiec ja pracuje ponad dwa lata ona zaraz będzie rok. xxx to trzeba było iść na ten staż - do kogo masz pretensje????

Gość gość
te staże to jakas bzdura naszego poje.....o rządu jestesmy tak bogatym krajem ze panstwo dopłaca do pracownika zamiast obnizyc koszty zatrudnienia to oni wolą dopłacac to sie kupy nie trzyma a wiadomo ze jak ktos chce funkcjonowac na rynku to musi zatrudniac pracowników albo sam tyrac

Gość gość
oj tam jak jesteś zgrabna to tyłkiem dokręcisz drugie tyle z napiwków. jak masz pełne uzębienie to i uśmiechem.

Gość gość
18 lat temu jak pracowałem w niemczech to policja zrobiła najazd na budowe i wyłapała wszystkich pracujących bez pozwolenia a pracodawca został ukarany dosc słono dlaczego w polsce nie powołają takiej formacji w policji i zaraz by bezrobocie spadło bo nie oszukujmy sie 12% bezrobotnych a nikt nie umiera z głodu

Gość gość
tyłkiem to ty mozesz dorabiac nie poto zatrudniła sie jako kelnerka aby tyłkiem zarabiac dziewczyna chce godnie zarabiac na godnych warunkach a pazerny szef chce kase od panstwa za jakies głupie staże jezeli ja zatrudnił to znaczy ze ma klientów i kase z obrotu a jeszcze mu mało

Gość gość
Zamiast na manieczki trzeba było na studia chodzić, to byś dobra prace znalazła. A tak to możesz mieć pretensje do siebie

Gość gość
brawo najwiecej bezrobotnych to ludzie po studiach

Gość gość
Może warto zainteresować się zmianą pracy? Może dokształć się trochę, ile można pracować za takie pieniądze. Ja niedawno zrobiłem bardzo fajny kurs instruktorski w http://www.profi-fitness.com.pl/ I teraz jako trener personalny zarabiam ok. 3 tysięcy a co najważniejsze mam umowę i robie to co lubie ;)

Gość kicia kamila
slusznie ide na prawnika stopka: mobbing w pracy, uzyskiwanie odszkodowan, jesli jestes zainteresowany dzwon do prezydenta usa