Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninkaaa

szpital na karowej. nie pomagają

Polecane posty

Gość ninkaaa

Witam mam 21 lat. Zgłosiłam się do szpitala przedwczoraj z powodu plamień. Dostałam standardowy lek dephaston i wysłali mnie do domu. Na drugi dzień z jeszcze większym krwawieniem zgłosiłam się do szpitala z krwawieniem ciągłym skrzepami gorączką podwyższonym ciśnieniem na do szpitala na Orłowskiego tez zostalam wysłana po usg do domu. Ciąża byla żywa. To był 11 tydzień. I lekarz powiedział że nic się nie dzieje. Dzis rano obudziłam się w kałuży krwi i za chwile moje dziecko tak poprostu wyleciało. Zostałam przewieziona do szpitala gdzie wyczyszczona. Drogie panie uważajcie i walczcie o swoje maluszki! Innych to nie interesuje!

Gość gość
Niestety poronieniu nie zawsze da się zapobiec!

Gość gość
O jej kurde przykro mi

Gość gość
Bardzo mi przykro :( Jesli pojechalas na Karowa tylko z plamieniem to poza przepisaniem duphastonu i zaleceniem lezenia nic wiecej nie mogli zrobic :( Ja nie raz jezdzilam na IP z lekkim plamieniem i lekarze stwierdzali,ze jesli nie ma krwawienia wiekszego to bez sensu klasc mnie do szpitala. Moim zdaniem wiekszym zaniedbaniem wykazali sie lekarze z tego drugiego szpitala. Mialas krwawienie,skrzepy itd. Powinni wg mnie przyjac Cie na oddzial i zaczac dzialac. Jeszcze raz bardzo mi przykro. Tez poronilam jedna ciaze.

Gość gość
natura sama pozbywa się chorych płodów

Gość gość
Owszem,natura decyduje i choc to brutalne - czasem (jak powiedzial i lekarz) trzeba sie cieszyc,ze sie poronilo. Czasem jednak plod zdrowy,a kobiety nie moga donosic :(

Gość gość
Ja tez pojechalam do szpitala w 7 tyg ciazy z plamieniem. Lekarz przepisal duphaston i powiedzial ze moge zostac ale to czy bede lezala w szpitalu czy w domu nic nie zmieni bo nic wiecej poza tym lekiem zrobic nie moga. Wokalam lezec w domu. Dzis mam 8 miesiecznego zdrowego synka wiec nie wiem czy natura pozbywa sie tylko chorych plodow. Przeciez duphaston nie wyleczyl mi dziecka a jedynie pomogl utrzymac ciaze

Gość gość
7:01 moze u Ciebie plamienie nie spowodowaloby wcale poronienia. A moze duphaston faktycznie pomogl. Ja tez mialam plamienia,juz od 4tc. Ostatnie w 20tc. Do 22tc bylam na dupku. Duzo lezalam. W szpitalu zwykle mowili mi to samo co Tobie -lykac lek i lezec,oni nic wiecej zrobic nie moga. Dzis 34tc i mam nadzieje,ze do konca bedzie juz wszystko ok oraz,ze urodze zdrowa coreczke :)

Gość gość
Niestety ale możliwości lekarzy konczą się na podaniu progesteronu a kobieta może tylko leżeć. Ja miałam krwotok w 8 tc. Ciurek. Przyjeli mnie na oddział i nie bodali nic bo dupka już brałam :O A nie cyklonamine czy jakoś tak dostała - na zatamowanie krwawienia. Poleżałam dwa dni i jak krwawienie zamieniło się w zwykły okres to poszłam do domu z zaleceniem leżenie. I leżałam plackiem przez ponad miesiąc. Obecnie 26tc i cały czas się martwię bo plamię co jakiś czas, ale staram się oszczedzać - to najbardziej pomaga

Gość gość
Ja z plamieniem żywą krwią i bólami w 12 tygodniu na karowej dostałam zastrzyk w tylek i wysłali mnie do domu. 4 tygodnie później powtórka z rozrywki ale pojechałam juz do innego szpitala i tak tylko na podstawie tego co powiedziałam jeszcze przed zbadaniem mnie zaproponowali żebym została na obserwacji. To po prostu zależy od lekarza który ma dyżur i od szpitala