Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiaasyl

urząd pracy

Polecane posty

Gość wiaasyl

Witam. Mam taki problem, bylam na stażu 6 miesiecy, ze wzgledu na c*****e warunki tej pracy nie zgadzam sie na zatrudnienie jedna druga etatu pisalam dzis do dyryktora urzedu list ze nie chce tam pracowac ze wzgledów takich i owakich. Czy mial ktos z was taka sytuacje i wie co dzieje sie po rozpatrzeniu listu . ?

Gość gość
naprawdę kotku napisałaś: ze względów takich i owakich ?

Gość wiaasyl
Kotku , napisalam dokładnie tak. " mycie okien w domu prywatnym mojej kochanje szefowej po 8 godzinach pracy nie jest w pożadku i to tylko jeden z powodów . ''

Gość gość
Mój brat był na stażu w jednej z firm, ale warunki były zle tzn. musiał odwalać pracę za wszystkich za pracowników etatowych i zostawac po godzinach, więc napisał podanie do urzędu pracy o zmianę miejsca odbywania stażu miał szczęście bo akurat zmienili mu to miejsce a jego szef miał problemy bo nie dośc że ty dostajesz pensję czyli zasiłek stażowy z pieniędzy urzędu pracy czyli publicznych to jeszcze twój szef dostaje ciężką kasę za to, że u niego pracujesz, że przyucza cię d zawodu, tak więc trzeba było napisać o zmianę miejsca odbywania stażu jeżeli aktualnie up miał by takie to by ci zmienili bo oni ci płacą a nie szef

Gość wiaasyl
O widzisz zebym ja wiedziala, zawsze milczalam jak kazala mi robic jakies rzeczy ktorych nie powonnam czy podwyzka czy cos nigdy nie mowilam z szacunku. Ale dobre czasy sie skonczyly im dluzej milczalam tym wecej po mnie jechala , i jaka wielka pretensja o ten list. :)

Gość gość
Jaki list napisałaś?...widzisz ,ja też jestem zarejstrowana w urzędzie pracy i też idę na staż ale tylko dlatego by pewniej osadzić się w tym co już umiem...następny mój krok to otwarcie działalności gosp.staz to dobra rzecz bo możesz zdobyć dodatkowe umiejetnosci a jeżeli to wszystko idzie w parze z twoimi zainteresowaniami ..no to już super.:-)s

Gość wiaasyl
Powiem ci tak, lepiej zrob czeladnika w oke , ja robilam w lomzy na handlowke trzeba duzo duzo umiec, a staż ? Czy ja wiem czy przydatny.

Gość gość
kochanje, pożadku, wydaje mi się kotku, że masz problemy z ortografią, ale ja Cię chętnie poduczę z ortografii:) co Ty na to kotku?:)

Gość wiaasyl
P*****le kotku ta ortografie, nie stwoŻylam watku '' moja ortografia '' wiec mi tu nie wyskakuj z takimi tematami a jak pŻeszkadza to RŻegnam i pozdrawiam :)

Gość gość
wiaasyl jesteś dziewicą kotku?:)

Gość AgnieszkaAgnieszkaAga
Ale banialuki sprzedajecie, pracodawca nie dostaje żadnej góry kasy za stażystę! Jedyna korzyść finansowa to właśnie to, że podczas odbywania stażu pracodawca nie ponosi żadnych kosztów, ale nic poza tym nie otrzymuje. Mało tego, później jest zobowiązany zatrudnić tego stażystę (różne PUPy różnie ustalają na jakich warunkach - zazwyczaj na umowę o pracę na min. 4 miesiące, ale w mniejszych miejscowościach pozwalają też na zlecenie) niezależnie od tego czy jest fajny czy nie.

Gość gość
Ale ja nie muszę robić czeladnika bo już mam dyplom i tytuł specjalisty ,teraz tylko otworzyć biznes ..jednak zanim to zrobię chce jeszcze podpatrzeć jak prowadza to inne osoby ,nabyć nowe dodatkowe umiejętności i właśnie dlatego staż.:-)s

Gość gość
jakie pol etatu , musza cie zatrudnic na conajmniej najnizsza krajowa wiec mozna powiedziec ze to caly etat a jak na pol z najnizsza to bierz i tak dlugo cie nie potrzymaja, byle odbebnic zobowiazanie z Pup. A jakby co to podpisz umowe i zwolnij sie sama (tylko tak zeby nie z twojej winy) Ja bylam na 3 stazach i na zadnym mnie nie chcieli pozniej zatrudnic mowili ze nie maja miejsc a Pup mnie wysmial jak powiedzialam ze musza mnie zatrudnic chociaz na 3 mies :(

Gość gość
wiaasyl, jak Cie szef zmusi do oralu to mu ugryź pipaka

Gość gość
Ja nie chcę podpisywać umowy po stażu,bo potrzebna mi teraz jest jedynie praktyka ,zrobiłam szkołę policealną jednak tam tej praktyki było ciut mało..zrobię staż ,podciągnę się w praktyce ,i ruszam z otwieraniem działalności.Co prawda mogłabym otworzyć firmę od razu ,ale nie czuję się jeszcze na tyle pewnie w tej dziedzinie(chce tez pójść w zakresie rehabilitacji i terapii ruchowej)na dzień dzisiejszy otwarcie gabinetu -to jak rzucanie się na głęboką wodę ,aczkolwiek ukończenie tej szkoły daje mi taką możliwość.W moim wypadku staż mnie tylko ugruntuje i da rozeznanie ,bo i tak pójdę w tym kierunku.s