Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pin86

Czy 30tka to dobry wiek na pierwsze dziecko?

Polecane posty

Gość Pin86

Są tu mamy, które urodziły w tym wieku?

Gość gość
Późno!!!

Gość gość
Nie mam czegoś takiego jak "dobry wiek na dziecko". Ja zawsze chciałam mieć dzieci do 30-tki i mając w tym roku właśnie 30tkę jestem w ciąży z trzecim i ostatnim dzieckiem..

Gość gość
Kożuchowska urodzila pierwsze w wieku 42 lat!!! Ale dla mnie to zdecydowanie za późno. 25 lat to tak wg mnie najlepiej na pierwsze.

Gość gość
mam 32 i niedlugo rodze swoije 1 dziecko :) moje kolezanki urodzily swoje piwerwsze dzieci w wieku: 26, 33, 37, 39 - a ta w wieku 39 lat miala najszybszy porod, o dziwo :)

Gość gość
A potem na zebraniach same bacie :(

Gość Pin86
Ja w tym roku skończę 29 i razem z partnerem planujemy zacząć się starać jakoś na początku przyszłego roku. Wcześniej jakoś nie czułam takiej potrzeby :)

Gość gość
Najlepszy :)

Gość Pin86
A powiedzcie jeszcze Kobietki: jak szybko udało się Wam zajść w ciążę w tym wieku?

Gość gość
Ja pierwsze urodzilam w wieku 20. Teraz mam 30 i rodze drugie. Wiem troche nie na temat bo to nie 1 dziecko. Ale powiem tylko tyle ze czuje sie znacznie gorzej niz w pierwszej ciazy. I w 1 i w 2 ciaze zaszlam.....NATYCHMIAST. sasiadka natomiast urodzila niedawno w wieku 32. Troche im zajelo starali sie kilka miesiecy ale maja slicznego synka a ona cudownie spelnia sie w roli mamy

Gość taka sobie żoneczka
Moim zdaniem nie ma takiego czegos jak dobry wiek..kazdy sam czuje czy juz jest gotowy czy nie..przychodzi ten czas i juz..ja urodzilam w wieku 29 lat i nie zaluje. Jedni mowia ze pozno inni ze normalnie dla mnie ok..wczesniej nie chcialam nie bylam gotowa przedewszystkim emocjonalnie..bardzo dlugo nie czulam instynktu. Zaszlam z zaskoczenia bo po 2 latach ale to nie byly starania tylko sex bez zabezpieczenia bez na cisku na plodne itp. Po prostu jak wyszlo..nigdy nie mialam parcia na dziecko..jak maly sie urodzil to jakos byl a instynktu nie bylo masakra..a teraz maly ma rok a ja nie wyobrazam sobie innego zycia...nawet spimy razem;-)

Gość Pin86
Czyli to jeszcze nie taki późny wiek :) Fajnie. W sumie mój partner namawia mnie, żebyśmy zaczęli próbować nieco wcześniej, żeby dzidziunia urodziła się w 2016, ponieważ ja jestem z rocznika 86 a on 76, więc mielibyśmy wszyscy co 10 lat okrągłe rocznice ;)

Gość gość
Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 34 lat. Zaszłam w drugim cyklu, poród super, dziecko 100% zdrowe, polecam macierzyństwo po 30-tce :)

Gość gość
Najlepszy;)

Gość gość
Bardzo dobry, rozważny wiek :)

Gość gość
ten zarzut że później "na zebraniach babcie" mnie zawsze rozwala, no bo co z tego? mamusia zawsze musi młoda? no i co z tego że mama będzie miała 45 lat jak dziecko pójdzie do 1 klasy? no i co z tego się pytam, niech mi ktoś wyjaśni. Poza tym kobiety teraz dużo bardziej o siebie dbają i 45 latka bynajmniej na babcie nie wygląda.

Gość gość
ja urodziłam 4 miesiące przed 30-stymi urodzinami. Zaszłam w ciażę szybko w 4 cyklu. Ciąża bez problemów, bez wymiotów i nudnosci :) całą ciażę pracowalam , a poród planowana cesarka :) , super wiek na dziecko skończone studia, doświadczenie zawodowe zdobyte :)

Gość gość
Babcie na wywiadówkach, no właśnie, ten argument mnie powala :D A co w sytuacji, kiedy matka ma jedno dziecko prawie dorosłe a drugie w wieku szkolnym? Ma nie chodzić na wywiadówki tego młodszego bo ktoś pomyśli, że to babcia? :D

Gość gość
jakie babcie? Babcia to taka 60+. Zdecydowanie wolę byc "bacią" na wywiadówce, niż babcią w wieku 40 lat.

Gość gość
W XXI wieku to przeciez normalny wiek.. Dzisiaj nikt się nie śpieszy z dzieckiem - takie czasy, nie mnie oceniać czy słusznie.. Moje nowe czółenka :) http://bigrabat.com/pl/item/109816

Gość gość
Wsiowe panny się właśnie spiesz i to ich koronny argument "Babcie na wywiadówce" Nie twierdzę. że wszystkie młode matki to wsiury, ani że mieszkańcy wsi nimi są. Chodzi raczej o mentalnośc takies wsiowej panny : szybko za mąż - bo będą gadać ze stara panna, szybko bejbik - bo powiedzą, że bezpłodna albo z mężem źle żyje.

Gość gość
No ja myśle że do 30 i nie dlatego że ,,babcie na wywiadówkach ,, ale dlatego że chciałabym być tą babcią kiedyś bo jak ja urodze w wieku 35lat i moje dziecko potem też w tym wieku to jaka szansa że wogóle poznam wnuka?? A jeśli tak to naprawde jako BABCIA 70letnia. Nie dzięki ...

Gość gość
Ale to moje zdanie a każdy decyduje za siebie. Więc jak kto woli

Gość gość
najlepszy. ja w tym roku kończę 30 lat i od kwietnia zaczynamy starania. z mężem jesteśmy ponad 8 lat i dopiero teraz jesteśmy gotowi na dziecko.

Gość gość
Pod wzgldem psychicznym dobry, choc tez roznie bywa,fizycznym niekoniecznie. Pierwsze urodzilam majac 31lat , ciaza super tyle ze z cukrzyca. Teraz jestem w drugiej ciazy(34lata) . Samopoczucie kiepskie , wciaz mdlosci,problemy z tarczyca i kto wie czy znow nie przyplata sie cukrzyca. Gdybym mogla cofnac czas wolalabym do 30 miec dzieci.

Gość Pi86
A zatrzymałyście się na jednym dziecku rodząc pierwsze koło 30-tki?

Gość gość
Autorko też jestem z rocznika 86 :) mam już jedno dziecko które chodzi do szkoły, od maja mamy zamiar z mężem starać się o drugie, myśle że 30stka to nie starość haha dużo kobiet rodzi teraz po 40, wiec nie ma się czym martwić.