Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzysiek79163

Antroskopia kolana.Chromodacja rzepki i stawu

Polecane posty

Gość krzysiek79163

Witam jestem 3 tygodnie po antroskopi kolana miałem wykonywane ;wyciecie fałdu maziólkowego podrzepkowego,opracowanie ognisk chondromalacji na powierzchni stawowej rzepki,oraz stawu udowo rzepkowego.Rozpoznanie; Chondromalacja powierzchni stawowej rzepki lewej 2/3. Chondromalacja stawu udowo - rzepkowego 2Jakie sa rokowania po takim zabiegu niemoge stawac do 4 tyg na ta noge pózniej 1/5 masy ciała obciazac.Kiedy wróc***ełna sprawnosc dodam ze mam ciezka prace,dziwgam płyty po wzniesieniach przez 8h dziennie.a za 1,5 juz minie mi 182 dni L4 czy za 6 tyg bede wpełni sprawny do dzwigania czy starac sie o zasiłek rechabilitacyjny?

Gość gość
byc moze przez ta prace masz ta chromodacje albo to wrodzone, ja nie radze wracac do tej pracy ale najlepiej zapytaj lekarza, idz do fizjoterapeuty to powie ci jak cwiczyc miesnie zeby uchronic stawy przed czyms podobnym, ja mialam podobne problemy ale dostalam leki przeciwzapalne i glukozamine, glukozamine znajdziesz tez w pozywieniu i inne skl potrzebne do budowy stawow, do tego silownia - bez obciazania stawow, udalo mi sie zaleczyc kolano

Gość gość
Mnie też to samo czeka 12.02. Sam nie wiem czy to pomoże? Mam trochę obawy czy nie pogorszę sytuacji.Jak ktoś miał to robione proszę o opinię i podzielenie się wrażeniami,będę zobowiązany!

Gość gość
Może jeszcze ktoś się wypowie?

Gość gość
Ja dopiero czekam na artroskopię i trochę się denerwuję. Natomiast sam lekarz (dr Jędrzej Kosmowski) zrobił na mnie dobre wrażenie i rozumie pacjenta jak mało kto. :)