Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie jakiś pomysł na wegetariański, zdrowy obiad?

Polecane posty

Gość gość

Bo całkowicie nie mam pomysłu :P A, że ostatnio jadłam nie najlepiej to chciałabym tym razem sobie zrobić coś super-zdrowego. :)

Gość gość
kasza kus kus z fasolą i soczewicą i jakimś fajnym sosem.

Gość asfdhfgj
nooo fasola z kaszą i sos - ale zdrowo :D Autorko coś z dużą zawartością warzyw byłoby najzdrowsze chyba... Może jakiś gulasz warzywny albo coś w tym stylu?

Gość gość
Wegetariański nie równa się zdrowy.

Gość gość
czemu? kasza-zdrowa źródło dobrych węgli, jaglana jest prawie jak antybiotyk fasola i soczewica-białeczko. pełnowartościowy posiłek, nawet jak ktoś trenuje :) nie mówię że to najlepsza opcja-tylko proponuję

Gość gość
a najzdrowiej to jest wodę pić :P

Gość gość
ale mimo wszystko witamin by się trochę przydało. :) Nie samymi węglami i białkiem człowiek żyje.

Gość gość
Wolałabym coś bezkaszowego, bo niedawno właśnie spożywałam kotlety z dużą zawartością jaglanej a jeśli chodzi o kaszę to wielką fanką nie jestem, więc jem raz na jakiś czas :D

Gość gość
masz rację. to jakie dorzucić do tego posiłku źródła witamin, żeby pasowały?

Gość gość
a ryż zamiast tej kaszy?

Gość gość
a jeżeli chodzi o fasolę to mi się pasztet fasolowy w zamrażarce chyba już kisi i muszę go w końcu zjeść, więc byłoby już za fasolowo :(

Gość gość
Proponuje szpinak, z ryzem albo makaronem, przeciez ryz i makaron mozna kupic brazowy, a szpinak przygotuj tak: cebule i 3 zabki drobno pokruj i podsmaz na zloty kolor na oleju , dodaj pokrjony pomidor i podlej woda, dodaj przyprawy wedle gustu, dodaj szpinak tak aby byl zakryty w wodzie gotuj do miekosci oraz aby prawie woda odparowala pod koniec gotowania mozna dodac 2 lyzki smietany lub jogurtu naturalnego!

Gość gość
Nie chcę wyjść na wybredną ale szpinak i czosnek to produkty od których stanowczo trzymam się z daleka :D

Gość gość
To ja od szpinaku, mozesz tez ugotowac zupe z soczewicy, na takiej samej bazie jak szpinak tylko zamiast szpinaku dodajesz soczewice 1/2 paczki ,zamiast smietany i jogurtu dodac natke pietruszki