Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak kulturalnie poprosić gości, by nie przynosili nam kwiatów?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam taką sprawę. Jak poprosić gości o nieprzynoszenie kwiatów? Jesteśmy na etapie pisania zaproszeń. Na pewno nie zamierzam zamieszczać żadnego wierszyka, bo z tego co czytam na forach, wielu ludzi one drażnią (mnie osobiście nie ale spora cześć spoleczeńswa traktuje je jako nietakt i naciągactwo) . Z resztą ja nie mam pomysłu co chciałabym zamiast kwiatów, a one same wydają mi się niepraktyczne, a ładny bukiet jest drogi...

Gość gość
powiem Ci, że teraz wielu ludzi doskonale wie, że młodzi nie chcą kwiatów i przynoszą inne rzeczy typu wino, czy słodycze, wiem to z doświadczenia, bo przez ostatnie 5 lat miałam istny maraton weselny w okresie letnim

Gość etyietka
Napisz - kwiaty to możecie mi na pogrzeb przynieść, a na nową drogę życia lepsza kasiorka

Gość gość
siostra w zaproszeniu napisała ze zamiast kwiatów zbieraja na fundacje,kwiatki zwiedna i sa drogie a tak to komus mozna pomóc

Gość gość
na zaproszeniu napiszcie w formie wierszyka że wolicie np. wino, bukiety z lotto, karmę dla psów ze schroniska itp.

Gość gość
Karma dla psów to raczej nie jest dobry pomysł, bo jest uciążliwe ciągnąć ze sobą wór karmy w ładnej kiecy. Jeżeli chcesz zrobić "dobry uczynek" to możesz napisać, że zamiast kwiatów będą puszki, do których goście będą mogli wrzucić "drobne", a one pójdą na cel schroniska/domu dziecka itp.