Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boże, tęsknię za Pl.

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj mam cięzki dzień. Tęsknie po raz pierwszy za krajem. Jestem tu sama, dopiero uczę się języka. Nie mam nikogo. Smutno mi jak patrzę na tych ludzi tutaj, którzy mają rodziny i przyjaciół i mogą się dzisiaj z kimś spotkać. Dzisiaj była taka ładna pogoda, a ja chodziłam samotnie po mieście. Jest mi mega źle. Nic mi się nie układa.;(

Gość gość
Jestem w kraju germańskojęzycznym, mam 24 lata i wyjechałam nie sama ale tak sie złożyło, że zostałam sama.

Gość gość
ja zaczynalam sama, bedzie dobrze, potrzebujesz czasu :)

Gość gość
Co to v?I co z tego, że poznam kogoś z Pl jak po pierwsze są to osoby dobrze po 40stce, a po drugie nie chcą utrzymywać kontaktu. Mam na sile się pchać komuś?Przebywam z samymi tubylcami, a ze znam język na razie na poziomie podstawowym to źlę się czuję wśród nich, bo mają przewagę językową nade mną. Poza tym mam wrażenie, że nie przepadają za mną. Gdybym miała blisko lotnisko to już by mnie dzisiaj tu nie było.;(. No, ale wrócę i co?Wszystko jest bez sensu;(

Gość gość
Już prawie 8 miesięcy tu jestem. I dzisiaj nadszedł ten dzień.;(. Poza tym mimo, że uczę się języka to ciągle rozumiem może z 15% tego co ktoś do mnie mówi.;(. Czuję się tu jak głąb i inwalida umysłowy.