Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bailandio

Mam szansę na rezonans?

Polecane posty

Gość Bailandio

Mam mega krzywy kręgosłup, okrągłe plecy, wysuniętą szyję, mega problemy. Dopóki nic się nie działo, nie obchodziło mnie to, ale od września pojawiły się objawy: bóle w klatce, pleców po wysiłku, pisk w uszach, słaby oddech, zawroty głowy i jeszcze kilka innych. Od dwóch dni tylko leżę, bo inaczej źle. 3 lutego mam ortopedę, myślicie, że będą mnie badali przez RTG kawałek po kawałku? Mój przypadek jest straszny, a rdzeń kręgowy może nawet naciskać na tętnice...

Gość Bailandio
Badania krwi i u kardiologa dobre. Rodzinny wmawia nerwicę, jak to w Polsce bywa, hahaha

Gość gość
Masz szansę na rezonans. Jeśli trafisz do normalnego lekarza to moim zadaniom powinien skierować Cię do szpitala. Rdzeń uciska na tętnice? Jakaś pomyłka.

Gość Bailandio
Tak można wyczytać w Internecie: Ale takie omdlenia i zawroty mogą również być skutkiem upośledzenia przepływu krwi przez tzw. tętnice kręgowe, które w wąskich kanałach kostnych są przygniatane przez wyrostki zwyrodniałych kości.

Gość gość
Ja mam zawroty glowy i przy USG tętnic szyjnych lekarzowi nie podobaly sie moje kregi szyjne, mowil cos o poczatkach zwyrodnienia, zasugerowal rezonas, ale nie wiem jak mam wjechac to tej maszyny przy mojej klaustrofobii?? :-( a rezonans oczywiscie platny, bo na Fundusz to raczej bedzie ciezko.

Gość gość
Dodam, ze mam skolioze i dyskopatie. A na skladki zdrowotne w zeszlym roku potracono mi prawie 5 tysiecy... Tylko co z tego, jak musze leczyc sie prywatnie???? Ech... Polska...

Jeżeli trafisz na dobrego specjalistę to szans jest, Twój stan zdrowia jest dosyć poważny tym bardziej, że utrudnia normalne funkcjonowanie. Jeżeli Ci sie nie uda to pozostaj***adanie na własną rękę- od siebie mogę jedynie podesłać listę placówek które się tym zajmują: http://cenomed.pl/badania/rezonans-magnetyczny/11. Porównaj ceny, może nie będzie tak zle. Powodzenia !