Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyczyscić starą biżuterię

Polecane posty

Gość gość

Są to broszki po babci,mają ok.50 lat,metal w kolorze złotym ale nim nie jest i piękne kamienie,coś jak dzisiejsze cyrkonie,zielone w innej takie koloru bursztynowego i brązowego i szklanego,cudne ale jak je odświeżyć nawet,żeby zostawić na pamiątkę a może kiedyś na pewno użyję.

Gość gość
spruboj szczoteczka i pasta do zebow

Gość gość
Swoja czyszczę poprzez wrzucenie po 1 sztuce do skarpetki, związuje i z praniem do pralki na 30 minut. Skutecznie czysci

Gość gość
Tak czyszczę srebro a jakiś szlachetny metal i kamyki,które nie są na pewno szlachetne a tak wyglądają i metal jest w kolorze złota,złoto zawsze oddawałam do jubilera do czyszczenia,może ma jakąś wartość,dla mnie sentymentalną,srebro lubię ciężkie,grube zawieszki sporadycznie ale,to moje zakupy a tamte rzeczy chciałabym zachować piękne,bo taka jestem a nie chciałabym tego zniszczyć,może jestem zbieraczką pokoleniową ale jest to dla mnie duża wartość a dla innych w rodzinie to śmieć,bo nie ma próby.Poradzcie coś dziewczyny.

Gość gość
Do 20.20 To jest stara biżuteria,ok 50-letnia,kidys były pokrywane,jakimiś patynami.

Gość gość
jak to nie jest złoto ani srebro to ja bym się bała sama czyścić bo może to co jest na wierzchu zejść, ja bym dała do jubilera, ale takiej starej daty

Gość gość
Oddaj do jubilera, tylko takiego porządnego, bo ja wybralam kiepskiego jak sie okazalo- zanioslam do naprawy srebrny pierścionek, ktory byl stylizowany na stary czyli wyglądał jak przybrudzony, oprócz tego ze mi go naprawili, to w gratisie wyczyścili- niestety już go więcej nie założyłam

Gość gość
Możesz wyczyścić sama pasta do zębów ale te kamenie chyba nie odzyskają blasku

Gość gość
Może ktoś poradzi,kto lubi bawić się starociami.