Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 97aga

Co ćwiczyć, aby spalić tłuszcz?

Polecane posty

Gość 97aga

Od niecałego miesiąca jestem na diecie ułożonej przez dietetyczkę. Schudłam 3,5 kg, ale moje ciało zaczyna zwisać. Koniecznie muszę ćwiczyć, ale nie wiem jakie ćwiczenia są najlepsze na spalanie tłuszczu, a nie od razu rzeźbienie mięśni. Lubię ćwiczyć np. z Mel B, ale nie wiem co powinnam i ile czasu.

Jeśli ktoś ma psa to bieganie jest idealnym sposobem by pozbyć się nadmiaru energii u nas i naszego pupila, Gdy ktoś nie posiada z dowolnych przyczyn nic nie stoi na przeszkodzie by biegając przemyśleć jutrzejszy dzień, z acząć planować wakacje albo po prostu pomarzyć :) zawsze jest co robić biegając wiec szczerze polecam !

Gość Toffilinka
Ja również odchudzam się pod kontrolą dietetyka. Polecam ćwiczenia na orbitreku- tkanka tłuszczowa ładnie spada, a jeśli nie ustawisz zbyt dużego obciążenia to nie rozrosną się mięśnie.

Gość 97aga
Nie dodałam niestety najważniejszych rzeczy, biegać nie mogę, bo mam chore serducho i to dla mnie wielki wysiłek, więc bieganie odpada. A orbiterka nie mam, tak jak żadnych innych sprzętów. Myślałam o Mel B, Ewie Chodakowskiej itd, czy innych ćwiczeniach z Internetu. Tylko nie wiem które z tych ćwiczeń są najlepsze :)

Gość Toffilinka
Ja też nie mam sprzętu w domu, zbyt małe m4. Chodzę na siłownie:)

Gość gość
Jest trochę niejasne, co właściwie chcesz osiągnąć. Czy masz jeszcze nadwagę, czy pozbyłas się już zbędnych kg, ale masz mało jędrne ciało. Tak czy inaczej w obu przypadkach ćwiczenia siłowe to to, czego Ci potrzeba, bo właśnie rzeźbienie mięśni powoduje, że ciało zyskuje jędrność, a poza tym polepszanie składu ciała (mniej tłuszczu, więcej mięśni) przyspiesza metabolizm. A na spalanie tłuszczu najlepsze są aerobowe interwały (zmienna intensywność). Możesz tak ćwiczyć nawet w domu, ze skakanką. A co do domowych treningów, to wybierz to, co lubisz. Wszystkie są dobre, więc po prostu wybierz tę trenerkę (trenera) którą najbardziej lubisz, i zmieniaj programy okresowo. Dobrze by było, gdybyś ćwiczyła z obciążeniami (np Jillian Michaels ma takie treningi).

Gość gość
Aha, jeśli masz rzeczywiście chore serce, to każdy trening powinnaś konsultować z lekarzem. Przecież treningi z Chodakowską czy Mel B to też wysiłek cardio. Tak czy inaczej powinnaś się poważnie zainteresować treningami siłowymi.

Gość bonduelka3
Ja właśnie biegam z moim pieskiem, no może nie codziennie ale staram się. Bardzo dobrze się biega po lesie wiadoma rzecz . Parki tez polecam. Czasami dochodzi do awantury z innymi psimi spacerowiczami, i wtedy nie wesoło.

Gość gość
Jak spalić tłuszcz? Trzeba ćwiczyć kochani jeść z głową ,słodycze odstawić a będzie dobrze , Ja do mojej diety dodaje również zieloną kawę max mam więcej energii i mniejsze łaknienie. Waga spada. Polecam .zielonakawamax.pl

najlepsze ćwiczenia na tłuszcz to bieganie, rower i pływanie (plus kilka innych ćwiczeń aerobowych) - ważna jest tu długość ćwiczeń i ich regularność. najlepiej ćwiczyć codziennie (lub 5 razy w tygodniu), po co najmniej 30-45 minut. po jakimś czasie takich treningów spadnie waga, poprawi się stan skóry, zwiększy się masa mięśniowa, poprawi się metabolizm i ogólne samopoczucie - ruch to zdrowie :) http://zdrowe-odzywianie-online.pl

Jak dla mnie TMT. Najefektywniejszy trening fitness dla wszystkich, bez względu na poziom zaawansowania. Polega na wykonywaniu prostych kombinacji ćwiczeń, które angażują wszystkie partie mięśniowe oraz poprawiają wydolność organizmu. Ćwiczenia wykonywane są na trzech poziomach intensywności oraz trzech poziomach zaawansowania. Spalasz ponad 600 kcal na jednym treningu!

Gość caluj20
Ja np.biegam 3x w tygodniu po 5-10km i tak jadam regularnie plus suplementacja African Mango http://szczupla-kobieta.pl a efekt naprawdę extra!

Gość wyliop441
Ja African Mango http://afrikanmango.pl stosuję jakieś 3 miesiące zrzuciłam już 15kg! ale oczywiście bez wysiłku takich efektów by nie było;) jem regularnie, piję 1,5l wody dziennie no i ćwiczę z MEL B;)